Este un soi de struguri de masă rezultat din încrucișarea soiurilor Cardinal și Afuz Ali. Hibridările s-au efectuat în cadrul I.C.H.V. Bucuresti, de către Victoria Lepădatu. Lucrările de selecție au fost continuate de Gheorghe Condei la Stațiunea de Cercetări Viticole din Drăgășani, soiul fiind omologat în anul 1978. . În prezent, Victoria este răspândit în majoritatea țărilor cultivatoare de soiuri de struguri pentru masă din lume, printre care Italia, Grecia, Turcia, Spania, Africa de Sud, China, Australia si este unul din cele mai cultivate soiuri de masa la nivel mondial. Soiul Victoria se dezvoltă foarte bine pe terenuri fertile, bine drenate, situate, de regulă, la baza versanților. Strugurii sunt mari și foarte mari (400-600 g), de formă conică sau cilindro-conică, sunt lacși (rari în boabe), cu boabe ovale, foarte mari (8-10 g), cu pielița aderentă la miez, de culoare galben-verzuie, cu pulpa cărnoasă, crocantă, cu gust plăcut, echilibrat. Maturarea strugurilor este timpurie, la începutul lunii august, în sudul țării, și în cea de-a doua jumătate a lunii august în podgoriile nordice ale României. La maturare, conținutul în zaharuri atinge 150-155 g/l, potrivit prof dr. Adriana Indreaș. Soiul are o rezistență bună la ger (la temperaturi minime cuprinse între minus 18 și minus 20 grade Celsius), la secetă, dar și la brumele și la înghețurile de primăvară. De asemenea, strugurii sunt rezistenți la transport și la păstrare. Durata de conservabilitate a strugurilor pe butuc este mare, de cca 30 zile. Datorită numărului și mărimii strugurilor, soiul Victoria se caracterizează printr-o fertilitate bună și printr-o productivitate foarte mare 16-18t/ha
Buna ziua Stiu ca acest soi are vigoare destul de mare .Cum reusiti sa o tineti jos pe sarme ? Lasati mai multe coarde sau maimulti muguri pe o coarda sa nu creasca foarte inalta ? Am observat ca daca se taie varfurile bate multi pui de la subsiori care trebuie si ei rariti apoi si nu pre as vrea treaba asta .
Eu conduc acest soi in sistem Guyot pe tulpina scurta si las in fiecare primavara doua coarde de 10-12 ochi pe care le leg pe sarme.Dupa ce intra in vegetatie conduc coardele printre sarmele de ghidare pana peste nivelul ultimei sarme unde le tai.In general nu curat lastarii (subsiorile) decat cele care ma deranjeaza.Soiul este intradevar viguros si este destul de greu de stapanit.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Stiu ca acest soi are vigoare destul de mare .Cum reusiti sa o tineti jos pe sarme ? Lasati mai multe coarde sau maimulti muguri pe o coarda sa nu creasca foarte inalta ?
Am observat ca daca se taie varfurile bate multi pui de la subsiori care trebuie si ei rariti apoi si nu pre as vrea treaba asta .
Cum ma sfatuiti sa fac ?
Multumesc.