308 poze   68200 vizite
Albume
01 Despre CEPAGE02 Struguri de masa   ANITA   ARGESSIS   AROCINII   AUGUSTA   BAIKONUR   CALINA   CARDINAL   CHASSELAS DORE   ESTHER   KESHA   KIŞ MIŞ LUCISTÂI   KIS-MIS MOLDOVA-SULTANA MOLDOVENESC   LORA   MECITA   MOLDOVA   MUSCAT BLEU   MUSCAT DE AUGUST sau PALATINA   MUSCAT DE HAMBURG   MUSCAT DE POLOSKEI   NAPOCA   NERO   PERLA DE CSABA   PHOENIX   PODAROC ZAPOROJIU   Preobrazhenie-Transformarea   PREZENTABIL   REGINA VIILOR   SIEGER      SUVENIR   SOMESAN   SPLENDID   TRANSILVANIA   VICTORIA03 Struguri pentru vin alb   BIANCA   BLASIUS   FETEASACA REGALA   FETEASCA ALBA   MUSCAT OTTONEL   NEUBURGER   PINOT GRIS   SELENA   SYLVANER   TAMAIOASA ROMANEASCA   TRAMINER ROZ04 Struguri pentru vin rosu   CABERNET SAUVIGNON   DORNFELDER   FETEASCA NEAGRA   MEDINA   MERLOT   PINOT NOIR   REGENT05 Altoirea in verde a vitei de vie   051 PREGATIREA PORTALTOIULUI   052 PREGATIREA ALTOIRII   053 TEHNICA ALTOIRII   054 LEGAREA   055 INGRIJIREA VITELOR ALTOITE   056 PRABUSIREA VITEI ALTOITE06 Album cu pomii altoiti de mine   061 ALTOIRI SUB COAJA   062 ALTOIRI IN LEMN07Retete de mastic pentru altoire   071 Retete mastic cald   072 Retete mastic rece   073 Mod de preparare08 ZDROBITOR DEZBROBONITOR ACTIONAT ELECTRIC09 PLANTAREA VIEI DE VIE   PREGATIREA PENTRU PLANTARE   TEHNICA PLANTARII10 INGRIJIREA VITEI DE VIE IN PRIMUL AN11 DESPRE VIN12 SOLO MINOR 42613 CONDUCEREA VITEI DE VIE IN SISTEM GUYOT14 LISTA SOIURILOR DE VITA DE VIE DISPONIBILE PENTRU TOAMNA 2022

membru din 12 octombrie 2013

SOMESAN

Este un soi creat la la SCDPP Cluj Napoca la fel ca si soiurile Transilvania si Napoca , toate trei fiind soiuri de masa foarte valoroase dupa parerea mea.
Soi de vigoare mijlocie spre mare cu toleranta la ger si seceta si rezistenta buna la mana fainare si putregaiul cenusiu.
Strugurii de marime mijlocie cu boabe ovoidale,compacte de culoare neagra vinetie cu aspect frumos si atragator.
Perioada de vegetatie 165-170 zile.
Productia realizata este mare peste 20 tone la hectar,cu un continut de zahar de 165-170 g/l.
Soiul este multiplicat de SCDVV Blaj de unde l-am achizitionat si eu si este adaptat culturii in centrele viticole din Transilvania, Crisana si Maramures.
Lastar soiul Somesan
Lastar soiul Somesan
Frunza soiul Somesan
Frunza soiul Somesan
Somesan 1
Somesan 1
Somesan 2
Somesan 2
SOMESAN; SOMESAN 2016
SOMESAN

Comentarii album • 2
pumosu 15 august 2014  
Arata superb soiul.E foarte aspectuos.Abia astept sa se coaca si sa-l degust.Imi place foarte mult soiul Cetatuia care deja s-a copt.
Raportează
gabyh 3 aprilie 2019  
Cum rezista la ger? Ca de cativa ani am parte numai de ochi degerati si vara e afectata de fainare daca asta o fi acel puf alb ce este sub frunza.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.