Soi vechi francez, cultivat inca de pe vremea galilor atestat din anul 1394, sub numele de Pynoz. Este cultivat pe suprafete mari in regiunea viticola franceza Bourgogne. Strugurii sunt mici, cilindrici, uneori aripati, cu boabele asezate des pe ciorchine incat se deformeaza. Bobul mic, sferic, cu pielita subtire, de culoare negru violaceu, pruinata; pulpa zemoasa, cu mustul necolorat si gust placut. Soiul Pinot noir are perioada scurta de vegetatie (150-160 zile) are vigoare mica de crestere si fertilitate ridicata, Maturarea are loc la 2-3 saptamani dupa soiul Chasselas dore (epoca a IV-a). Rezistente biologice: soi foarte rezistent la ger (-22°C -24°C) si la seceta, sensibil la mana si fainare, foarte sensibil la putregaiul cenusiu al strugurilor. Tehnologic, este un soi de calitate, acumuleaza 200-210 g/la zaharuri, iar prin supramaturare atinge 250-270 g/l si chiar mai mult, cu aciditate echilibrata 4,3-5,7 g/l H2SO4. Continutul in compusi fenolici este de 1,5, iar prin supramaturare se constata o usoara scadere a acestora. vin.
Pinot Noir1
Pinot Noir2
Pinot noir lastar
Pinot noir frunza
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: cepage
Mesaj:
cepage
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.