Strugurii sunt mici spre mijlocii, tronconici, uniaripati cu boabele asezate potrivit de des pe ciorchine. Bobul mic, sferic, cu pielita subtire de culoare negru albastrui, datorita stratului dens de pruina; punctul pistilar persistent; pulpa zemoasa, necolorata, cu gust ierbos, astringent specific soiului. Soi cu perioada relativ lunga de vegetatie (175-195 zile) are vigoare mare de crestere si fertilitate mijlocie 65-70% lastari fertili. Maturarea deplina se realizeaza la 4 saptamani dupa soiul Chasselas dore (epoca a V-a). Rezistente biologice: are toleranta buna la ger (-20°C -22°C), foarte rezistent la seceta, toleranta buna la oidium si putregaiul cenusiu al strugurilor, sensibil la mana. Tehnologic, este soi de inalta calitate deoarece acumuleaza la maturarea deplina 200-220 g/l zaharuri, iar prin supramaturare atinge 270 g/l si chiar 300 g/l, cu aciditatea totala echilibrata de 4-6 g/l H2SO4. Acumuleaza substante colorante in cantitati suficiente, continutul in compusi fenolici fiind de 3,5, incat vinurile obtinute au o culoare rosie-rubinie intensa si sunt foarte extractive.
Cabernet 13
Cabernet Sauvignon lastar
Cabernet Sauvignon frunza
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: cepage
Mesaj:
cepage
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.