CRESCATORIA DE PREPELITE DAMBOVITA
Minerale: calciu, fosfor, fier, magneziu, potasiu, sodium, zinc, selenium, sulf.
Continutul pentru 100g: Apa: 72,43%, Proteina: 13,07%, Ggrasimi: 11,08%
Vitamine: A, B1, B2, B6, B12, D3, E
Valoare energetic: 161Kcal%
Producator particular: Burlacu Cosmin – Andrei
Telefon: 0724-370-703
www.burlacucosmin.sunphoto.roVAND OUA DE PREPELITA 0,30 LEI
TRATAMENTUL NATURIST CU OUA DE PREPELITA
Prepelita a inceput sa fie domesticita in Coreea, China si Japonia in anii 1300 e.n..
Pentru a-i arata pretuirea , crescatorii japonezi i-au construit colivii din lemn de esenta pretioasa (santal, mahon) incrustate cu aur, argint, fildes si perle. Tot in Japonia, in secolul nostru, a inceput si exploatarea prepelitei pentru oua si carne.
Terapia naturista agreata tot mai mult de medicina si farmacologia moderna recomanda produsele naturale de origine vegetala si animala in scop profilactic, curativ si de conservare.
Ouale de prepelita si-au dovedit actiunea benefica in peste 30 afectiuni ale organismului.
Efectele pozitive sunt date de: calitatea superioara a proteinei din ou; lipsa colesterolului (este singurul ou dietetic) ; concentratia foarte mare de vitamine si minerale comparativ cu volumul oului fata de oul de gaina.
Fata de oul de gaina , cel de prepelita contine de 6 ori mai multa vitamina B1, de 15 ori mai multa vitamina B2, completate si de alte vitamine cum ar fi: A, D3, E.
De asemenea, contine de 5 ori mai mult fier si microelemente ca potasiu, calciu, zinc, sulf. Valoarea nutritiva la 100 g produs este : 678 kj, proteine 11,6%, grasimi 14%, glucide 0,5%, minerale 0,9%.
Efectele benefice ale curei cu oua de prepelita si-au dovedit eficienta in:
la copii - stimularea cresterii si imbunatatirea metabolismului (100 buc.) si asupra neurogenezei (formarea neuronilor) in sistemul nervos central (120 buc.);
revigorarea starii de sanatate si echilibrarea organismelor in varsta, combaterea proceselor degenerative ale organismului (240 buc.);
imbunatatirea coeficientului de inteligenta si a memoriei, protectia celulei nervoase; marirea potentei sexuale (120 buc.);
intarirea organismelor slabite prin uzura fizica si suprasolicitare (240 buc.);
refacerea energetica a organismului (240 buc.) in perioada pre si post-natala (efectele sunt benefice si asupra fatului),
dupa interventii chirurgicale si radioterapii;
revenirea spectaculoasa dupa perioade de stres si epuizare (240 buc.);
boli de dereglare a metabolismului lipidic: aterioscleroza (240 buc.), obezitate (240 buc.), hipercolesterolemie (240 buc.) ;
intensificarea efectelor medicatiei administrate in T.B.C. (240 buc.);
terapia bolilor cardiovasculare (scleroza coronariana, imbunatatirea functiilor cordului - 240 buc.);
terapia bolilor alergice (astm - 240 buc., urticarie - 120 buc., eczeme, conjunctivita - 120 buc., rinite alergice - 240 buc.);
terapia bolilor digestive (ulcer - 240 buc., tulburari digestive - 120 buc.,
reglarea aciditatii gastrice - 120 buc.);
terapia bolilor hepatice (240 buc.);
terapia bolilor renale (240 buc.);
terapia bolilor circulatorii (anemie - 240 buc., hipertensiune - 240 buc.);
terapia bolilor metabolice (guta - 240 buc., obezitate - 240 buc., diabet - 240 buc.);
terapia sistemului nervos (neurastenie - 240 buc., stari nervoase - 240 buc., migrene - 240 buc., nevroze - 240 buc.);
efecte miraculoase si in ingrijirea tenului (240 buc.) si a pielii in general ca si a parului (50 buc.).
Cura cu oua de prepelita este folosita si ca tratament de combatere in cazul diferitelor afectiuni sau tratamente asociate, nefiind semnalata nici o contraindicatie.
Deoarece are efect antialergic (120 - 240 buc. ) favorizeaza tratamentele medicamentoase asupra organismului.
Ouale de prepelita se folosesc in cure de 120-240, oua / perioada.
Curele sunt intrerupte de pauze de 21-120 zile si se pot relua de 3 - 4 ori. In paralel se pot folosi si sub forma de alimente gatite.
Numarul de oua consumate este in functie de afectiune iar consumul se face conform schitei alaturate.
Dozele din acest tabel sunt orientative existand si alte scheme de tratament in functie de severitatea afectiunii si in conformitate cu sfatul medicului dumneavostra curant.
Varsta Total
oua Consum de oua in ziua Pana in ziua
I-a II-a III-a din a IV-a
Adult 240 3 3 4 5 49
Adult 120 3 3 4 5 25
16 - 18 120 3 3 4 5 25
11 - 15 120 3 3 3 4 31
8 - 10 90 3 3 3 3 31
4 - 7 60 3 3 3 3 20
1 - 3 60 2 2 2 2 30
3 luni - 1 an 30 1 1 1 1 30
Important !
Ouale trebuiesc consumate proaspete si sa fie pastrate la rece, la 4 - 8 grade C.
Consumul se face dimineata, pe stomacul gol.
Este bine ca ouale sa fie spalate inainte de spargere.
Ca sa le consume adultii trebuie sa procedeze astfel: se inteapa cei doi poli ai unui ou si se bea continutul printr-un pol.
Alta metoda ar fi spargerea intr-un pahar si frecarea albusului si galbenusului cu zahar sau miere.
Masa se serveste dupa 3 - 4 ore.
In cazul tinerilor se poate separa galbenusul si se serveste ca atare sau cu miere. Masa se serveste dupa o ora.
Pentru copii se poate separa galbenusul si se consuma ca atare, indulcit cu miere sau in lapte. Prima masa se serveste dupa 30 minute.
ATENTIE !
Consumul alcoolului diminueaza din efectul tratamentului.
Acest album nu are incă nici un comentariu.