Descriere: Echinopsis ferox este un cactus foarte mare și spinos, solitar sau ramificat. Corpul este aproape ascuns de spini. Aceasta este o specie foarte variabilă, mai ales ca formă și lungime a spinilor și culoarea florilor. Deoarece diferitele forme sunt conectate prin intermediari, este extrem de dificil să recunoaștem taxoni infraspecifici. Tulpina: verde-albăstruie, la început sferică și mai târziu un fel de cilindrică și poate crește 25 cm înălțime și 10-40 cm în diametru. Coaste: 25 până la 50 de coaste incizate adânc între tuberculi, care sunt de cca. 2 cm lungime. Coloane vertebrale:Radialele sunt greu de distins din spinii centrali. Fiecare areolă poartă aproximativ 4 până la 15 spini variind de la zvelți la grosi, conici cu o bază mai largă și neregulate ca lungime, cei mai lungi până la 8 cm sau mai mult. Ele sunt flexibile și curbate în sus, iar cele de pe părți noi ale plantei au ocazional un vârf cârlig. Culoarea lor variază de la gălbui la maro când sunt tineri, dar mai târziu cenușiu. Flori: laterale sau bazale, 7-10 cm. lung, în formă de pâlnie și au un tub subțire și curbat acoperit cu peri lungi albi. Segmentele periantului sunt scurte și albe, dar pot fi de aproape orice culoare. Fructe: Globulare, de culoare verde închis, cu resturi de flori. Observatii: Fructul are o pulpa mucilaginoasa albicioasa si este comestibil cu un gust proaspat si placut. Observatii:Florile, produse foarte liber, sunt de obicei alb pur și au tuburi lungi, deși în cultură florile roz apar destul de frecvent, dar probabil că fondul genetic al plantelor aflate în cultură a fost poluat.
Cultivare și înmulțire: Este o specie de vară care nu oferă nicio dificultate de cultivare. Udați regulat vara (dar nu udați în exces). Are nevoie de un drenaj bun și un sol foarte poros. Păstrați destul de uscat iarna. Hrăniți cu un îngrășământ bogat în potasiu vara. Este destul de rezistent la îngheț dacă este păstrat uscat (rezistent până la -5° C). În exterior, plin soare sau umbră după-amiaza; în interior are nevoie de lumină puternică și de puțin soare direct.
Înmulțire: semanare directă după ultimul îngheț (rareori produce compensații)
Lobivia ferox
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: ariel12
Mesaj:
ariel12
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.