1022 poze   56978 vizite

5 Sucuri

Diferiti agenti de fermentare.
19.12.21 (Cvas din paine); 125g paine secara (80g dupa prajire), 75g zahar si 2- 3 prune uscate se infuzeaza cu 1,2- 1,3 litri apa clocotita.
19.12.21 (Cvas din paine)
19.12.21; Cand amestecul s-a racit (3- 4 ore) adaug 6g drojdie si acopar cu prosop.
19.12.21
20.12.21; Sucul filtrat, puternic acidulat si cu gust de vin spumant. Gustul este mai bun daca-l las 12 ore la frigider.
20.12.21
20.12.21; Maiaua sau prefermentul (cu gust de pişcoturi cu şampanie) va inlocui drojdia tura viitoare. Pastrez la frigider.
20.12.21
20.12.21; Din nou: siropul (200ml apa fiarta si 80- 100g zahar) infuzeaza 100g biscuiri (paine de secara prajita). Adaug restul de 1,8 litri apa clocotita, amestec, pun capacul si las la odihnit 12 ore.
20.12.21
21.12.21; Adaug cateva linguri din maiaua (sau prefermentul)  pusa la frigider, amestec si acopar cu prosop, pentru alte 12 ore.
21.12.21
21.12.21; A inceput fermentarea
21.12.21
22.12.21
22.12.21
23.12.21; Inca mai fermenteaza, dar a scazut intensitatea si a inceput sa devina acrisor.
23.12.21
23.12.21; Filtrez lichidul, il amestec  cu 2- 3 linguri de zahar (dupa gust) si mai las 12 ore acoperit cu prosop.
23.12.21
23.12.21; Pastrez cateva linguri de biscuiti faramitati (maiaua sau prefermentul) la frigider, pentru tura viitoare.
23.12.21
24.12.21; In sticle, cu 1- 2 stafide si la frigider cel putin 12 ore.
24.12.21

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.