Reteta este "culeasa" de pe internet.
IATA SURSA :
www.teoskitchen.ro/2009/04/prajitura-pavlova.html-------------------------------------------------
<<Pavlova este o prajitura denumita dupa Anna Pavlova, celebra balerina din Rusia. Pavlova este foarte crocanta la exterior, insa bezeaua din interior este moale, ca o guma de mestecat. Regula de baza e sa coaceti Pavlova la foc foarte mic, pe treapta 1 sau maxim 2 a cuptorului.
Ingrediente:
- 4 albusuri
- 300 gr de zahar
- o lingurita cu varf amidon
- o lingurita otet
- o esenta de vanilie sau un zahar vanilat
- un praf de sare
Preincalzim cuptorul, flacara trebuie sa fie la MINIM! (eu am pus la 130 grade C) Apoi batem albusurile impreuna cu sarea pana cand obtinem o spuma tare si lucioasa. Punem apoi zaharul, putin cate putin (cam o lingura cu varf o data) si mixam foarte bine. Nu punem alt zahar pana cand nu s-a topit cel pus inainte. Punem apoi otetul, vanilia si amidonul. Mixam (cel putin 10-15 minute). Stim ca e gata cand intoarcem vasul cu fundul in sus si bezeaua nu curge.
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem bezeaua, lingura cu lingura si il formam, cu ajutorul unei spatule in forma rotunda, de tort. Coacem Pavlova fix o ora, in cuptorul cu flacara data pe treapta 1 (eu am lasat la 120 grade C). Pavlova e facuta cand exteriorul este crocant, tare dar ramane alb! Nu trebuie sa prinda culoare.
Ingrediente pentru decor:
- 300 ml de frisca lichida (eu am avut cutie de 200 ml)
- un plic intaritor pentru frisca (eu nu am avut)
- esenta de vanilie
- 450 gr de fructe de padure (eu am avut visine si portocala)
Batem frisca impreuna cu esenta de vanilie si intaritorul de frisca, o punem peste Pavlova cand aceasta este complet rece, peste punem fructele de padure. Daca folositi fructe de padure congelate, aveti grija sa le scurgeti foarte bine inainte de a le pune pe frisca.>>
------------------------------------------------
Aceasta este reteta originala. Ce este scris intre paranteze - este comentariul meu, cum am procedat eu).
Mai trebuie sa spun ca este cea mai buna prajitura facuta pana acum.. Toti au cerut supliment. Si toti au comentat ca trebuia s-o fac mai mare, ca sa mai fie cate o portie.....
Va fi detronata cu greu de pe locul fruntas.....