16 linguri rase - zahar tos 16 linguri cu varf - nuca macinata o cana apa rece coaja rasa de la o lamaie esenta de rom ; 1 plic zahar vanilat 3 linguri cacao 8 oua o cutie de frisca fructe de sezon, sirop de ciocolata Nesquick. ----------------------------------- Se incalzeste cuptorul! -----------------------------------
Se amesteca zaharul cu nuca si apa rece. Se adauga cacao si coaja de lamaie. Amestecate bine, se fierb la foc mic 2-3 clocote. Se raceste compozitia. Se freaca galbenusurile cu putina sare si se adauga peste compozitia racita. Albusurile se bat spuma tare si se pun si ele peste compozitie, putin cate putin, amestecand foarte incet. Ungem o forma (sau o cratita cu fundul mai gros) cu unt, punem hartie de copt, mai ungem putin si apoi rasturnam amestecul. Se coace la foc mic 60 -70 minute (cuptorul sa fie INCINS!!!). DUPA CE S-A STINS FOCUL, NU SE DESCHIDE CUPTORUL TIMP DE 10 ORE!! (eu il coc seara si-l ornez dimineata). Se rastoarna o singura data. Se imbraca cu frisca si se orneaza cu fructe de sezon (spalate si uscate). 2 OBSERVATII !!!! 1. Cuptorul trebuie sa fie incins cand se baga forma la copt; 2. Blatul de tort NU se taie, NU se insiropeaza, NU se umple cu crema !!!
Este reteta mamei. Iar tortul acesta se face la zilele nostre de nastere.
Asa cum am mai zis, e simplu de facut. Il coc seara si-l scot din cuptor abia dimineata.
Multumim !!!
Cu fetele e in stadiu de "cercetare"... Vad ca are lista de prieteni/Facebook plina de fete... Cateodata stau si ma intreb daca-s de varsta lui sau ... mai mari, ca unele arata..
N-a mai ramas nimic.... Ba chiar mi-au batut obrazul ca nu l-am facut mai mare. Trebuia sa fac din cantitate dubla, iar forma de tort sa iau o masura XXL (eu am luat din Selgros convenabil = 17 lei).
Multumim pentru urari !!
La multi ani!!! sa-ti traiasca si sa te bucuri de realizarile lui...care sper sa fie din plin. Tare aratos tortul asta si banuiesc ca la fel de gustos.
Lasa lenea si fa-l !!.... E foarte usor.
Smecheria este sa nu deschizi cuptorul SUB NICIO FORMA!!! Curiozitatea este mare, dar... abtine-te. Tortul nu are faina, doar nuca. ESTE DELICIOS!!!
Da esti grozava!!! Ma fac cat tancul daca fac asa des dulce!!!Am sa-l am in vedere.Dar ma sperie atata nuca, ca ingreuneaza digestia. Daca nu il fac pana in primavara, eu doar iarna fac chestii cu nuca.Sa stii ca nici tortul meu nu are crema ci frisca si se topeste in blat.Amsa-ti dau de veste cand il fac!
Eu le fac dulciuri, dar nu prea mananc din ele.
In schimb, lesin de pofta la acrituri, muraturi... Imi ploua-n gura c-as manca varza calita.. Dar aman, ca n-am voie sare.
Eu am dat-o in bara cu varza! Voi manca eu si pisicile! Pe sot deja il doate stomacul-colita(!)fetei nu-i place fara sa guste si baiatul prefera carnea
am si eu o reteta da cu 9 linguri de nuca si fara cacao si blatul se insiropeaza si se taie . Oricum blatul cu nuca e suuper. Am sa-l incerc si pe asta
Am avut cutie Hulala. Am batut-o cu mixerul de-a stat "batz". Si am un set pt decorat. Daca n-ai, foloseste o hartie mai groasa pe post de cornet si taie-i varful in V.
Multumesc, Any draga !! Secretul este sa incingi cuptorul si dupa ce-ai stins focul sa nu umbli sa deschizi usa ca sa te uiti la blat. Fiind cu albus spuma, da inapoi.
Stai linistita, ca n-am pus reteta cu gandul c-ai sa scapi de mine. Mi-ai lansat invitatia, eu mi-am trecut data in agenda!! Il coc pe 16 seara. Pica intr-o vineri. Daca cumva sunt la tara, atunci vii sa-l iei.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.