Cum primul album s-a cam umplut, am zis sa-l fac si pe-al doilea, dar cu poze mai reusite. Imi place sa stau in bucatarie, imi place sa fac dulciuri, dar nu ma omor dupa ele... Cea mai mare bucurie pe care o am, ca si gospodina, este sa mi se spuna: "A fost foarte bun ! Mai vreau o portie !".
A fost o chestie destul de buna. A fost pe gustul meu, al copilului si-al soacrei mele.. Sotul a zis ca e cam ciudata. (a fost cu branza, nu cu carne...)
Oare de ce am intrat la ora asta pe PAPA BUN,nu stiu...toata ziua am jinduit dupa o negresa si cu greu m-am abtinut sa nu o prepar,si iata,acum dau peste negresa :((
Ce bine arata supa crema!De pizza nu spun nimic,ma fac ca nu exista!
Aseara am recidivat, ca nu mai stiu ce sa gatesc astfel incat sa impac pe toata lumea.. Iar am facut supa crema de dovleac, pizza si in plus, o salata orientala. Aaaa... si un mousse de ciocolata amaruie.
Eu am trecut pe iaurt, orez si legume. :(
Au iesit 12 borcane de dulceata, numai ca in ultimul au dat baietii iama si n-a mai ramas nimic.
Supa crema a fost dementiala (a iesit o oala de 3 l). Am facut doar dintr-un dovleac (a avut 2kg), ca am crezut ca nu va fi pe placul lor. Dar m-am inselat.
Asa ca in seara asta recidivez, ca mai am un dovleac..
Am facut mancarea de gutui ....A fost super buna ! De unde ziceam ca o s-o mananc singura ca faceau mutre ....cica aia e dulceata nu mancare ...pana la urma a fost prea putina !
Multumesc inca o data de reteta !
Ma bucur!! Mancarica asta e preferata mea. Am de gand sa o fac si eu in wknd. O sa fac doar pt mine, ca baietii mei nu vor, iar tata are diabet.. Asa c-o s-o mananc pe ascuns.. :)
Ai mei au inceput sa faca nazuri; nu le mai place nimic. Cred ca-i las sa-si faca cartofi prajiti, omleta si macaroane... Intru in greva..
M-am jurat ca nu mai fac dulciuri. PAROL !!!
Mancare o sa fac, pentru ca in wknd gatesc la tara, pt noi si pt tata (sa-i las pe cateva zile). DEja am facut meniul cu ei.. Asa ca nu m-a tinut nici 24 ore..
Dar de prajituri... GATA !!.... Am .. "intarcat"..
Tata a pus la murat varza, la tara.
Eu am luat de-am tocat vreo 2-3 verze si am pus un borcan si la Bucuresti. Aseara chiar am gustat din ea si e numa' buna..
Si eu zic ca si Doina: sunt prea rasfatati... Vai de ea, nor'ta, daca nu s-o ridica la standardele culinare ale fiului tau!!! Dar si de tine mila mi-e, ca tot la tine vor veni sa manance :)
M-am asigurat ca nu va fi asa ... Pe viitor noi o sa ne mutam la tara si-l las pe el in apt din Buc, sa se descurce.
Va vrea sa vina la tara, trebuie sa ma anunte !!... Ca la mine nu-i pensiune.. Ca sa primesc musafiri trebuie sa fiu fara treburi, ceea ce este cam .. imposibil..
Baiatul meu (16 ani) face o friptura la tigaia grill mai buna decat a mea. A probat cateva mirodenii si a cam nimerit-o.. In plus, face cea mai buna omleta pe care EU am mancat-o vreodata. Face si niste chestii gen "ou in felia de paine" de ramai cu gura cascata.. (E fan oua...)
Cred ca pana la urma, "din dragoste, bre"... o sa gateasca el (cand s-o insura)..
Atunci, ai scapat! Da, o va face din placere, pentru ca nimeni n-o sa vrea sa-i ia aceasta placere :D Asa se intampla si la mine. Imi place bucataria si nimeni nu are nimic impotriva :DDD
Ma hlizesc pt ca ma gandesc cum va fi peste cativa ani...
Si ma mai hlizesc ca nici la mine nu se baga nimeni sa-mi ia locul in bucatarie.. Mica exceptie e Mihnea, baiatul meu, dar asta doar cand vrea el ceva si incearca sa se puna bine cu mine; sau cand vrea sa se dea "rotund".. :)
Multumesc.. Oricat as incerca, nu-i pot impaca pe toti.. Cica pandispanul e prea pufos si trebuia putin insiropat :( ; negresa e prea... neagra.. si-i trebuia nuca..
Juratii de la Masterchef sunt "mici copii"...
Le-am facut aseara, pentru ca baiatul meu era botos; cica : "cer si eu ceva dulce si nu-mi faci".... Si asta in conditiile in care am ditamai bucata de cremsnit in frigider si coliva (ca am facut sambata ..). In plus, au fost si briosele (vreo 3 tavi)..
Asa ca aseara,inainte de Masterchef, am "impletit" prajiturile astea..
Bati cu mixerul : 4 oua cu o cana de zahar tos, cu zahar vanilat, esente, juma' de cana de ulei (pus ca la maioneza), 4 linguri de apa clocotita (puse treptat), un praf de copt stins si cam o cana de faina. In loc de faina poti pune fulgi de ovaz. Tapetezi o forma "mai adunata" - adica sa nu fie ditamai tava - torni compozitia si pui bucatele de fructe :mere, portocale, pere, nuci, etc.. EU pun si fructe din dulceata sau bucatele de rahat sau stafide.. Orice ai la indemana. Bagi in cuptorul incins in prealabil. E gata cand se desprinde de pe margini si se rumeneste pe deasupra.
Fructele sa fie taiate cam cat sunt bucatelele de ananas din cutia cu fructul taiat. Frctele din dulceata vor cadea la fund si se vor lipi de vas. De-aia trebuie sa fie taiate f. subtiri, tocmai ca sa nu cada toate la fundul prajiturii. O mai poti "machia" cu putin aluat oprit si amestecat cu putina cacao.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.