Cum primul album s-a cam umplut, am zis sa-l fac si pe-al doilea, dar cu poze mai reusite. Imi place sa stau in bucatarie, imi place sa fac dulciuri, dar nu ma omor dupa ele... Cea mai mare bucurie pe care o am, ca si gospodina, este sa mi se spuna: "A fost foarte bun ! Mai vreau o portie !".
A fost o chestie destul de buna. A fost pe gustul meu, al copilului si-al soacrei mele.. Sotul a zis ca e cam ciudata. (a fost cu branza, nu cu carne...)
Oare de ce am intrat la ora asta pe PAPA BUN,nu stiu...toata ziua am jinduit dupa o negresa si cu greu m-am abtinut sa nu o prepar,si iata,acum dau peste negresa :((
Ce bine arata supa crema!De pizza nu spun nimic,ma fac ca nu exista!
Aseara am recidivat, ca nu mai stiu ce sa gatesc astfel incat sa impac pe toata lumea.. Iar am facut supa crema de dovleac, pizza si in plus, o salata orientala. Aaaa... si un mousse de ciocolata amaruie.
Eu am trecut pe iaurt, orez si legume. :(
Au iesit 12 borcane de dulceata, numai ca in ultimul au dat baietii iama si n-a mai ramas nimic.
Supa crema a fost dementiala (a iesit o oala de 3 l). Am facut doar dintr-un dovleac (a avut 2kg), ca am crezut ca nu va fi pe placul lor. Dar m-am inselat.
Asa ca in seara asta recidivez, ca mai am un dovleac..
Am facut mancarea de gutui ....A fost super buna ! De unde ziceam ca o s-o mananc singura ca faceau mutre ....cica aia e dulceata nu mancare ...pana la urma a fost prea putina !
Multumesc inca o data de reteta !
Ma bucur!! Mancarica asta e preferata mea. Am de gand sa o fac si eu in wknd. O sa fac doar pt mine, ca baietii mei nu vor, iar tata are diabet.. Asa c-o s-o mananc pe ascuns.. :)
Ai mei au inceput sa faca nazuri; nu le mai place nimic. Cred ca-i las sa-si faca cartofi prajiti, omleta si macaroane... Intru in greva..
M-am jurat ca nu mai fac dulciuri. PAROL !!!
Mancare o sa fac, pentru ca in wknd gatesc la tara, pt noi si pt tata (sa-i las pe cateva zile). DEja am facut meniul cu ei.. Asa ca nu m-a tinut nici 24 ore..
Dar de prajituri... GATA !!.... Am .. "intarcat"..
Tata a pus la murat varza, la tara.
Eu am luat de-am tocat vreo 2-3 verze si am pus un borcan si la Bucuresti. Aseara chiar am gustat din ea si e numa' buna..
Si eu zic ca si Doina: sunt prea rasfatati... Vai de ea, nor'ta, daca nu s-o ridica la standardele culinare ale fiului tau!!! Dar si de tine mila mi-e, ca tot la tine vor veni sa manance :)
M-am asigurat ca nu va fi asa ... Pe viitor noi o sa ne mutam la tara si-l las pe el in apt din Buc, sa se descurce.
Va vrea sa vina la tara, trebuie sa ma anunte !!... Ca la mine nu-i pensiune.. Ca sa primesc musafiri trebuie sa fiu fara treburi, ceea ce este cam .. imposibil..
Baiatul meu (16 ani) face o friptura la tigaia grill mai buna decat a mea. A probat cateva mirodenii si a cam nimerit-o.. In plus, face cea mai buna omleta pe care EU am mancat-o vreodata. Face si niste chestii gen "ou in felia de paine" de ramai cu gura cascata.. (E fan oua...)
Cred ca pana la urma, "din dragoste, bre"... o sa gateasca el (cand s-o insura)..
Atunci, ai scapat! Da, o va face din placere, pentru ca nimeni n-o sa vrea sa-i ia aceasta placere :D Asa se intampla si la mine. Imi place bucataria si nimeni nu are nimic impotriva :DDD
Ma hlizesc pt ca ma gandesc cum va fi peste cativa ani...
Si ma mai hlizesc ca nici la mine nu se baga nimeni sa-mi ia locul in bucatarie.. Mica exceptie e Mihnea, baiatul meu, dar asta doar cand vrea el ceva si incearca sa se puna bine cu mine; sau cand vrea sa se dea "rotund".. :)
Multumesc.. Oricat as incerca, nu-i pot impaca pe toti.. Cica pandispanul e prea pufos si trebuia putin insiropat :( ; negresa e prea... neagra.. si-i trebuia nuca..
Juratii de la Masterchef sunt "mici copii"...
Le-am facut aseara, pentru ca baiatul meu era botos; cica : "cer si eu ceva dulce si nu-mi faci".... Si asta in conditiile in care am ditamai bucata de cremsnit in frigider si coliva (ca am facut sambata ..). In plus, au fost si briosele (vreo 3 tavi)..
Asa ca aseara,inainte de Masterchef, am "impletit" prajiturile astea..
Bati cu mixerul : 4 oua cu o cana de zahar tos, cu zahar vanilat, esente, juma' de cana de ulei (pus ca la maioneza), 4 linguri de apa clocotita (puse treptat), un praf de copt stins si cam o cana de faina. In loc de faina poti pune fulgi de ovaz. Tapetezi o forma "mai adunata" - adica sa nu fie ditamai tava - torni compozitia si pui bucatele de fructe :mere, portocale, pere, nuci, etc.. EU pun si fructe din dulceata sau bucatele de rahat sau stafide.. Orice ai la indemana. Bagi in cuptorul incins in prealabil. E gata cand se desprinde de pe margini si se rumeneste pe deasupra.
Fructele sa fie taiate cam cat sunt bucatelele de ananas din cutia cu fructul taiat. Frctele din dulceata vor cadea la fund si se vor lipi de vas. De-aia trebuie sa fie taiate f. subtiri, tocmai ca sa nu cada toate la fundul prajiturii. O mai poti "machia" cu putin aluat oprit si amestecat cu putina cacao.
A fost foarte incantata. Mereu imi zice ca mananca prea mult cand este in vizita la noi, dar nu se poate abtine... Cica gatesc prea bine. In plus, mereu am desert, ceea ce este de-a dreptul irezistibil.
Gogonelele le-am pus dupa reteta facuta anul trecut.
Au stat asa de bine incat ultimele gogonele puse acum un an le-am mancat la masa de duminica trecuta.
timpul nu ne mai ajunge deloc ,draga andruta ...eu am atitea pe cap ..intr-o zi am sa-mi dau demisia si am sa plec in ,,toata lumea,,-adica la mama sa ma odihnesc vreo 2-3 zile ...
Da, am auzit ca frecventezi sala, bravo! Am facut si eu sala, ani de zile,asa ca mi-am cumparat aparate sa ma joc acasa... faza e ca doar iarna am timp ...Cat despre grasimi, nu stiu unde la ai ca nu se vad...Chiar ma oftic!
Recompensa dvs ar fi prea mare !!....
Am avut un dovleac pe care l-am bagat la cuptor cu scortisoara si zahar. Cum nu s-a mancat tot la tara, l-am curatat de pe coaja, l-am adus in Bucuresti si l-am facut placinta. Daca stateati mai aproape, va aduceam cu mare drag (si copt si placinta ; si fara.. ramburs.. !!).
Multumesc! Mai aveam si-o tarta cu mere de postat, dar.... copilul a dat iama in ea !
Rasucelele au fost bestiale. Am folosit ketchup iute si salam picant (chorizo) din LIDL.
Pai vreau si eu orez!!! Mi-a facut Mada ceva asemanator, si l-am mancat ca pe budinca, cu dulceata de soc deasupra! Am papat intruna, pana s-a terminat! Adica cateva zile...:(
Si eu vreau din toate!! Am o mare problema..
Vezi , Gabito, ca am adus butasii promisi. Ai din cei doi movulii parfumati. Am avut dezlegare de la sora-mea.
Orezul cu lapte este unul dintre felurile preferate ale tatalui meu. Eu i l-am facut si atat. Sunt la regim. Dar am scapat in niste pastrama, sambata... Maine o sa ma cert iar cu cantarul.
Alura mea a avut de suferit in ultimii 3ani... Am "crescut" de la 59 kg la .... 70kg... Pun totul pe seama anilor care trec si pe faptul ca am renuntat la tigari. De azi merg la sala si trec la regim. Sper sa am cu ce ma lauda peste ceva timp.
In 5 min o faci, in 35-40 min o coci, in alte 2 minute o mananci.. Am pozat si farfuria goala, dar... n-am postat-o.
Amesteci: 4 oua, o cana de zahar, esente (vanilie/rom/ migdale, coaja de lamaie, etc), juma' de cana de ulei (pus ca la maioneza), 4 linguri apa fiarta si o cana de faina. Torni compozitia intr-o tava tapetata , arunci bucatelele de fructe de sezon (sau rahat, nuci, stafide, fructe din dulceata- scurse)si bagi in cuptorul incins. Eu am inaugurat o tava de silicon in forma de ... trandafir (haha..), luata din Lidl. Am pus glazura de ciocolata si fulgi de migdale.
Am citit ....sincer ma mir!Cate viteze ai ? Citeam de tura 5 de castraveti murati ! ....Sa dai numarul ala de telefon sa sun si eu ca Lia.Si sa spun si cat de repede te misti la Ikea !
Hahahaha... Nu mai stiu la ce tura de castraveti am ajuns (cred ca am pus la murat in fiecare wknd), dar stiu ca au iesit tare buni... I-am spalat, i-am pus in borcan cu catei de usturoi si marar uscat. Apoi am fiert asa: la 1L de apa am pus o lingura de sare grunjoasa, o lingura de otet de 9 grade, boabe de piper si de mustar. Fiertura asta am turnat-o cu polonicul in borcane, peste castraveti. Am pus borcanele la soare si timp de 2-3 zile le-am scuturat macar de 2 ori/zi. Apoi le-am dus in pivnita.
Promit sa va dau nr ala de telefon... :)
Sau ma inscriu la "schimb de mame"...
Am sa incerc si eu reteta ta . Imi place ca nu are otet mult . Fiertura ai pus-o rece sau calda in borcane ? Calda ...daca zici c-ai pus-o cu polonicul....
Cat despre schimb de mame...sa nu ai noroc de relaxare ....ca nu te descurci !
Se pune fierbinte. Pui si niste cutite sub borcane, sa nu crape.. Eu pun cu polonicul fiertura si nu a crapat niciunul.
Cat despre schimbul de mame, eu sunt curioasa cate ar face alta, sa fie in locul meu... Subiectul asta l-am discutat chiar azi cu cineva...
Da... Dar nu mi-ar fi usor sa vin in fiecare zi de la serv si sa ma apuc sa pregatesc ceva de mancare, chiar daca ar fi : paste, salate, un gratar sau altceva..
Am facut pentru prima data si au iesit foarte buni !!
Pana acum am crezut ca reteta este complicata si de durata, dar nu e asa !! In plus, e un desert minunat la o masa in familie..
Eu am avut gelatina la plic: Dr Oetker - "Tort Gelee".
AM folosit una pt crema si inca una pt ornat (am pasat capsuni cu zahar pudra sau miere si am adaugat Tort Gelle inmuiat in apa, dar nu l-am mai pus si pe foc..)
E foarte usor de facut. Eu am pus branza de vaci luata din Lidl , la galetusa, amestecata cu miere. In rest, am respectat reteta. Are filmulete in care prezinta reteta de la A la Z.... am facut multe retete de-ale Jamilei.
Hai ca mi se urca la cap....
Aseara am facut dracia aia pt ca aveam facute doua feluri de paste si nu le mancau.. Copilul vrea carbonara, mie-mi plac pastele bolognese, iar sotul voia lasagna.. Asa ca am facut o combinatie din toate si a iesit ce vezi in poza. Unde mai pui ca e si gustos..
Adevarat a inviat! Nu ma laud, dar toate mi-au iesit gustoase. Doar drobul a avut o mica hiba: mai cerea niste oua.. Am facut un drob de miel si unul din ciuperci.
Sunt obosita.. de joi tot trebaluiesc. Dar faptul ca s-au lins pe degete spune multe... Au mancat friptura si cei care nu obisnuiau sa manance miel. Am tinut-o la baitz o zi.. s-a topit in gura...
Daca s-a cerut "bis", am ignorat zgomotul..
Azi plec la tara pt PASTE si in frigiderul meu din Bucuresti a ramas juma' de oala de ciorba si juma' de salam de biscuiti.
Da' tu nu-ti imaginezi ca eu am pierdut sirul cu ce am prin bucatarie+camara, pentru ca am 3 bucatarii+ 2 camari: in apartament, bucataria mamei de la tara si bucataria mea de la tara. Zic :"am cacao sigur !" - dar n-o am acolo unde am nevoie de ea, ci in celelalte doua bucatarii....
Variatiuni pe aceeasi tema !
Blatul este facut din biscuiti zdrobiti + unt topit + zeama din dulceata sau miere.
Crema este mascarpone sau ricotta + frisca batuta + 2 linguri de zahar pudra. Mai poti adauga bucatele de fructe sau stafide sau caise deshidratate (dar inmuiate putin) . Ornezi la plesneala, cu ce ai la indemana.
La concluzia asta am ajuns si eu... Cred ca ma ingras doar privindu-le. De ceva timp mananc supe/ciorbe + salata verde cu branza/ton/etc... In loc sa dau jos macar 0.5 kg, eu adaug..
Nici eu nu stiu cum...
Ieri baietii mei si-au luat cate o shaorma (terminasem mancarea - adica felu'2, si alta nu mai faceam, ca azi plec direct la tara..) si eu am mancat tot salata verde. Ma mai uit seara si la Paprika TV.. si ma apuca o foame.....
Tare bine arata si rulada si ouale umplute mi-ai facut pofta (si un pic de rusine),eu nu am atata rabdare, mai bine cumpar decat sa fac,desi sunt constienta ca gustul celor facute in casa este mult mai bun.Felicitari imi ploua in gura doar cand le privesc!
Wow ! Văd că ăsta-i începutul! Imi închipui ce urmează în weekend...Sper să apuci să mai și respiri !
Torturile ca torturile...dar la cheese cake ,mi-a plouat in gura !
La mulți ani,Andruța !Să ai o zi frumoasă !
Cheese cake-ul si un diplomat (cel cu paun) le-am avut pt marti, cand am avut-o pe soacra mea musafir la masa. Tortul mai mic, cel cu kiwi a fost pentru vizita prietenei mele. I-am dat si la pachet..
Draga mea,m-ai innebunit cu deliciile tale!Frumos tare este paunul,o minunatie este Diplomatul bogat in fructe,dar cheese cake-ul m-a dat gata!...blatul acela insiropat,crema cu gustul ei inconfundabil...!
Ah,nu mai am rabdare pana maine si nici sa mai astept o ora pana sa intram in 14 martie...asadar,LA MULTI ANI,draga Andruta!
Multumesc, Carmen !!! Sa avem sanatate si bucurii! Asta imi doresc pt mine si asta urez tuturor !!
Cheese cake-ul are baza facuta din piscoturi inmuiate in zeama de dulceata de smochine; am folosit branzica de vaci din Lidl, amestecata cu peltea de gutui, fructe confiate si frisca. A fost dementiala.
Ruladele le-am bagat in cuptor in folie de aluminiu. Bine am facut, ca nu s-au uscat !
Pavlova , de data asta am vrut s-o fac cu etaj, dar nu recomand ! Am facut greseala, pt ca blatul s-a rupt.(il facusem eu cam subtire)
Vreau sa incerc sa fac si Merengue.. Acelasi blat de bezea, dar in loc de frisca pun ciocolata topita in 150 ml compot (reteta Paprika TV). "Variatiuni" pe aceeasi tema.
Multumesc pentru postare! Nu stiam de Pavlova, vad ca e destul de cunoscuta. Cred ca a fost un deliciu, :) o sa o fac si eu cat de curand. Visinele alea imi fac asa o pofta... sunt de la borcan?
Bun... Data viitoare las compozitia mai mult timp dupa ce o amestec, ca sa se inmoaie mai bine biscuitii. Dar eu, ca de obicei , am fost pe "repede, inainte"..
Cred ca eu am pus mai mult de 500 g de biscuiti.
Am cumparat 1 kg de biscuiti populari si "din ochi" am folosit jumatate din cantitate.. Dar cred c-a fost putin mai mult.
Intru deseori pe pagina ei de facebook,imi plac mult retetele,sunt foarte accesibile ghiar si incepatorilor in ale gatitului!Filmuletele,cel putin,sunt grozave!
Multumesc pentru adresa!Te pup!
E diferit, de la zona la zona.. Pe farfurii trebuie sa ai si mancare gatita: sarmale sau pilaf cu putina carne, ceva aperitiv si ceva dulce in afara de coliva. Practic, este o masa servita, dar la pachet.
Super apetisante sunt si ruladele si cosuletele din foi de placinta!Delicii culinare,ce mai!
Foarte frumoase si bogate,cosurile de impartit!Sa fie primita pomana!
Adevarul este ca am incercat azi-noapte sa le postez, de pe telefon. Numai ca n-am reusit decat cu o poza.. Azi am continuat...
E mai buna rulada cu prune. E mai acrisoara.
Ha, ha.. Toata lumea s-a minunat de cantitate...
Rad pentru ca si sarmalele la noi se fac in cantitati industriale.. Vorbeam cu o prietena si-mi spunea ca ea de Craciun a facut 20 de sarmale.. Eu am facut ochii mari :"20 de sarmale mananca sotul si copilul la masa de pranz"..
Chiftelele s-au mancat ca semintele de floarea-soarelui.. Am facut asa de multe c-am fost 7 persoane la masa (la tara au venit si nepotii mei, c-am tras o fuga la munte)
Ai mei stramba din nas la chestii d-astea mai ciudate. Abia i-am facut sa guste din mancarea de gutui si mancarea de prune uscate (ambele eu le fac de post, cu sos de zahar ars).
Am preluat treaba asta cu numaratul de la mama: cate bucati de carne pun in ciorba (ca sa aiba fiecare mesean carnita in farfurie), cate sarmale am infasat, cate chiftele mi-au iesit..
Ce papa bun ai facut!Ciorba de perisoare ii place fiului meu,foarte mult...o voi face cat de curand(imi miroase mie ca va veni acasa):) Crema de zahar ars,of,of,ce-mi mai face cu ochiul!
Este cozonacul Rosenkrantz. Il fac la fiecare sarbatoare (Paste, Craciun).
Tortul nu e facut de mine, dar a fost foarte frumos si foarte gustos. A avut consistenta unui tort diplomat, dar crema a fost cu zmeura. DELICIOS !
Imi place cum ai decorat farfuria!Ai facut snitel vienez de pui cu sos de piper(cel cu bobite) si ardei iute?...nu "m-am jucat" niciodata cu sosurile pe farfurie! :)
Snitelul il fac numai asa: carnea (sarata si piperata)data prin pesmet, ou, apoi iar pesmet si prajit. Puse apoi pe prosop de hartie ca sa absoarba grasimea.
Sosul era cu mustar boabe si miere ; celalalt era ketchup iute. Am vazut si eu cum orneaza concurentii de la Masterchef farfuriile.
Sunt convinsa ca torturile tale au fost delicioase!Am admirat si tortul carte,inca din albumul dedicat tatalui tau,este foarte frumos!Sanatate multa ii doresc,iar tie,draga mea,o viata asa cum ti-o doresti!
De Haloween am cumparat borcan de 800 g cu dovleac cubulete. Bucatile le-am pasat, le-am amestecat cu scortisoara, miere si stafide. Asta a fost umplutura.
Tot din Lidl am cumparat sapt trecuta cateva produse marca De Luxe, printre care si 2 borcanele cu umplutura pt prajituri. Am folosit doar una dintre ele (cea cu ghimbir); toti au zis ca e f. buna, doar ca a fost putin cam dulce..
Din pacate, nu mai am supliment... Aseara s-a mancat ultima portie de salata boeuf. Placinta s-a "ras" in cateva ore dupa ce am scos tavile din cuptor..
Data viitoare te fluier...
Eu am urmat indicatiile retetei, dar am amestecat crema de vanilie cu piureul de mere. Eram in mare viteza.. In plus, al meu trebuia insiropat mai bine. (m-am grabit..)
Ce mult mi-a placut si mie impletitura de aluat cu carnati(vazuta tot pe facebook),ca am trecut-o la meniul de sarbatori...dar in locul carnatilor(sotului,nu-i plac mezelurile)voi pune fasii impletite din piept de pui!
Frumos,rezultatul tau!
Pasarile (puisorii) au fost cumparate (cumparati) la inceputul lunii mai 2013. Acum avem si oua.. Si am sacrificat si cateva pasari, ca sa nu intram in iarna cu 30 de pasari.
Numai delicii,in albumul tau si toate arata super bine...si cele dulci si cele sarate,si cele reci si cele calde,minunate!Imi place mult cum gatesti(cred c-am mai spus-o),ne apropiem foarte mult la gust!
Felicitari si la cat mai multe bunatati!
Pai am vrut sa pun muraturi , dar n-am gasit de cumparat decat conopida(in satul vecin e un targ duminica dimineata). Ce era sa fac cu ea?? Aaaa... am facut si praz cu masline. A iesit asa de buna ca s-a mancat toata la o masa..
Deci,eu am subscris la ce ai scris tu,draga Andruta,nu la ce-a scris zonica.
Chiar daca pare asa,nu-s de acord cu" Unele poze nu-s prea reusite..."Asta e parrea ta!
arata senzational mancarica ta de gutui,am cautat reteta pe net,soacra mea facea un fel de mancarica care nu-mi placea,deloc...da' ,n-o facea cu crema caramel...
O voi incerca si eu..pe asta cu caramel..
Da. Am comis-o aseara, ca am mutat tava cu dovleacul mai sus, ca sa fac loc cratitei cu varza calita.. Si am uitat de dovleac. A scazut mult... Dar am mancat si-asa..
Ti le trimit pe mail.
Musacaua o fac frecvent. Cartofii ii fierb in coaja si apoi ii tai felii. Carnea o pun la calit cu ceapa si morcov ras fin. Cand s-a racit, adaug oua si smantana, cimbru, rozmarin. Apoi o "impletesc"...
Cand o fac, cumpar 2 caserole de pleurotus (din Lidl) si fac ciorba in oala de 8 l... Este dementiala!
Mai fac si ciorba radauteana, dar tot mai buna e cea din ciuperci.
Am facut cosuletele si le tin cuptor. Pot fi folosite vreme indelungata, ca nu se strica.. Pot fi umplute si cu chestii pt aperitiv (crema de branza, ton cu maioneza, etc)
E o prajitura racoritoare, care nu necesita coacere: blat din biscuiti pisati+unt topit+compot, crema din branza slaba de vaci+smantana slaba+gelatina (plic). Pui si cateva fructe. Dai la frigider cateva ore si apoi servesti.
Am inabusit putina ceapa , am pus coditele ciupercilor, tocate cubulete, am mai pus ardei rosu, ardei verde, boia iute, cimbru, sare, piper, f putin usturoi si o lingurita de pasta de tomate. Am lasat pe fac cateva minute, apoi am umplut ciupercile si le-am dat la cuptor, nu inainte de a le pune si-un drapel : crenguta de rozmarin.
1 pachet margarina
300 g zahar tos
2 linguri cu varf de cacao
O cana de lapte (200-250 ml)
3 oua
Un praf de copt stins in lapte/ zeama de lamaie/ otet
Esenta de rom
Faina (cam 250 g)
Se incinge cuptorul.
Intr-un vas (ce se poate pune pe plita ulterior) se amesteca margarina (ca sa iasa apa). Se adauga zahar, cacao, lapte. Vasul se pune apoi pe aragaz, la foc mic si se amesteca pana se ingroasa. Trebuie sa fie ca o smantana groasa; in momentul in care amesteci cu lingura, sa se vada fundul vasului.
Se opresc 20 de linguri din aceasta compozitie. Restul se da la racit.
Galbenusurile se freaca cu un praf de sare.
Albusurile se bat spuma.
Dupa ce s-a racit compozitia, se adauga galbenusurile, esenta de rom, praful de copt stins, faina si albusurile. Se amesteca incet, ca sa nu se lase.
Se unge cu margarina (unt) un vas termorezistent mai inalt, apoi se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia si se baga in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit. Este gata cand observi ca nu se lipeste de deget si s-a desprins putin de pe margini.
Se scoate, se lasa cateva minute, se adauga glazura (cele 20 de linguri oprite) si se taie imediat.
Se poate orna cu nuci / alune/ migdale .
Felicitari pentru inghetata!...eu nu am facut niciodata;am auzit atatea discutii si nemultumiri legate de prepararea inghetatei,la colegele de serviciu,ca mereu am dat un pas inapoi!
Un paun tare gustos pe tort! :)
Super gospodina,felicitari!Imi place tot ce-ai postat!Am incercat si eu candva,sa aplic ornamentul impletitura de cos si nu l-am reusit!Superbe sunt lebedele de pe tort,minunat si platoul cu aperitive!
Azi aveam pofta de ceva "Papa bun"...si gandul mi-a zburat la o gospodina desavarsita...si uite ce am gasit aici ...MELCISORI"...vreau si eu reteta!...Multumesc anticipat!PUPICI!
E atat de simpla !!..... Paprika TV sa traiasca !! Reteta am scris-o mai jos, dar, pentru o prietena, o copiez si-o postez iar:
<<Aluat (foietaj)cumparat, pus peste un strat de zahar+scortisoara. Deasupra presari la fel.. Rulezi, pui in folie transparenta, bagi la congelator 10 min, apoi tai bucati de 1 cm grosime. Coci in cuptor incins, 10 min pe-o parte si 5 min pe cealalta. GATA!>>
Mai adaug: coci pe hartie de copt, iar deasupra fiecarei bucatele mai poti presara din zaharul amestecat cu scortisoara - ce ti-a ramas pe blatul de lucru, ca sa nu se iroseasca....
Este reteta pe care o facea si mama mea....
Scotea samburii de la visine/cirese cu aparatul special si fructele le "cladea" pe-o farfurie de friptura, pana o facea "cu varf". La cantitatea aceea de fructe punea 1 kg de zahar si zeama de la 1/2 lamaie. Lasa cateva ore fructele+zaharul+zeama de lamaie la rece, apoi le punea in tuci/ cratita cu fund gros, pe aragaz, la foc potrivit - spre mic. Amesteca periodic. Dulceata e facuta atunci "trece" testul urmator: iei cu lingurita putina dulceata si-o pui pe farfurioara; daca ramane BOB si nu se prelinge, atunci e gata. O lasi sa se racoreasca putin, apoi o pui in borcane curate.
Eu le-am pus "din ochi", fara sa cantaresc/ masor/ etc.. Am avut vreo 7 kg de fructe....Ma-ntelegi...
Te-am inteles ! MUltumesc frumos Andruta,esti o dulcica! Si am facut dupa reteta ta ,si a iesit super buna.Felicitari pentru reteta cine a inventat-o.,,Pupici,,
Yey! Mi-aduc foarte bine aminte.... Eu am avut "noroc" cu ai mei ca erau deja la colegiu din clasa a cincea...Mi i-au asimilat repede si la liceu, macar n-am dat cu banul... Aici sunt 2 licee bune si punct!
Reteta de pe Paprika TV. Aluat (foietaj)cumparat, pus peste un strat de zahar+scortisoara. Deasupra presari la fel.. Rulezi, pui in folie transparenta, bagi la congelator 10 min, apoi tai bucati de 1 cm grosime. Coci in cuptor incins, 10 min pe-o parte si 5 min pe cealalta. GATA!
Am folosit ambele modele la fiecare fel de mancare, ca sa vad ce iese bine si ce nu. E ok cu ambele metode..
Oricum erau usor de deosebit, ca unul era cu pesmet deasupra.
Am luat vopsea de oua de la Dr Oetker. Am cautat pe site sa vad daca gasesc poze, dar fara succes. In cutii au fost pliculete cu vopsea lichida (sidefata), 3-4 culori diferite si manusi. Puneai cateva picaturi de vopsea in mana si luai fiecare ou si-l roteai in mana pana se repartiza vopseaua uniform... O cutie a avut si acele abtibilduri 3D, care-au fost de mare efect.
Da... A fost record personal. Cu mama vopseam cate 140-150 buc. Acum am avut si de prepelita, 100 buc..
Am mancat acolo pe saturate si a luat toata lumea si la pachet..
sa dai reteta imediat!!!!!..io numai d'alea vreau:))[atata pot,atata fac...fara coaceri,m-am specializat in prajituri ''necoapte'' si salam de biscuiti,sub toate formele...!!!
Iti multumesc. Zi-mi ce te-ar interesa si iti dau cu cea mai mare placere!
P.S. Toate pateurile sunt facute cu aluat cumparat. Urasc retetele elaborate care te tin in bucatarie o saptamana..
Reteta mea e foaaaaaaaaaaaaaarte simpla : aluat foietaj luat din Selgros (ca-i la 1000g); il dezgheti si-l tai in diverse moduri. Ii pui carnaciori, ciuperci, branza. Ungi cu ou batut, pui pe hartie de copt si bagi in cuptorul incins.
Nu-l fac !! Recunosc!!
Este atat de bun, ca nu merita sa muncesti tu. Trebuie sa-l framanti si sa-l impachetezi in cateva randuri ca sa iasa ca cel cumparat..
Ma omori tu cu problemele tale de sanatate...
Hai, te astept cu vesti bune si promit ca daca esti cuminte, iti fac doua torturi !! De care "vrea muschii tai"/
Nu mai mananc dulciuri.M-am lasat in urma cu o luna.Este record:))))
De o luna mananc pui la gratar cu covrigei din tarate.Beah!!O sa-mi creasca pene,cioc si o sa fac caca prin curte:)))))
Asteptati...primavara ca sa puteti veni la pascut!Va astept cu urzici,macris,papadie,untisor(de padure).Va invit si in boscheti sa culegeti flori de soc si de salcam...Fitnes,fetelor!
Daaaaa. L-a setat sa faca poze de 20Mb/bucata... Ma ia cu transpiratii pana postez o poza pe site. Mai intai le fac mai mici si abia dupa aia le accepta aici.
In burta "macroilor" poti pune, pe langa lamaie, o crenguta de rozmarin, e bestial!:) eu asa fac pestele la gratar (pe aragaz).
Ah, mi-ai facut o pofta de peste:)))
N-am avut crengi. Am avut numai rozmarin praf / macinat.
Tot incerc sa plantez ca sa am in bucatarie, la indemana, mirodenii. Si nu-mi iese !! Plantutele rasar, dar apoi se ofilesc.
Eu am avut doua ghivece,din lastari prinsi de mine, dar mi le-a zburat vantul de la geam, asta vara. De atunci tot pun, am adus si din Grecia vreo 13 lastari si niciunul nu mi -a prins. Acum am cumparat din kaufland un ghiveci (12 lei), foate frumos si bogat si vad ca-i merge. O sa incerc sa-ti prind, poate tu ai noroc:)
Toate arata minunat!L-ai rasfatat pe tatal tau!!!
Eclerurile sunt excelente,nu am mai facut de mult,le-am inlocuit cu choux-uri!
Prajitura inventata are fulgi de cereale doar pe deasupra sau si la baza?
Multumesc. Pe tata l-am serbat in familie in wknd, apoi i-am lasat toate pregatite pentru luni, cand a picat Sf Ion, c-a avut cativa prieteni invitati la masa.
Prajitura inventata are cereale doar deasupra. In interior am facut-o cu piscoturi, ca la tiramisu. Crema am folosit Dr Oetker - pt cremsnit.
Prajitura de pe pag 2 nu-i tort. E o chestie combinata, jumatate tiramisu, jumatate cremsnit. Deasupra are cereale Fitness si cateva boabe de dulceata de cirese amare.
E bestiala !!! Am facut-o pana acum de doua ori, la cererea baietilor mei.
Iti vand un pont!! Eu am cumparat foile.. Gasesti in Selgros cutii cu foi (3 bucati la pachet). Sunt unele la 6 lei setul si altele la 8 lei setul. Musai trebuie sa le ungi cu o pensula, ca sa le insiropezi.
La multi ani, cu sanatate! Cel mai mult, mi-e pofta de tortul-zebra, (dobos-tort, am si eu reteta si il fac destul de rar, pt ca da mult de lucru), Doamne, cum poate sa arate! Face mult si aparatul foto, dar realitatea e cu mult mai... gustoasa.
Multumim pentru urari !!
Tortul meu se face usor, c-am vazut smecheria pe youtube. Acum cautam link-ul , sa ti-l dau...(dar nu-l mai gasesc. oricum, mai "sap"..).
Pozele sunt reusite din cauza aparatului. Nu mai spun cat timp am pierdut ca sa micsorez fiecare foto, in parte...
O poza are intre 8 si 22 Mb... Bucata !!!! Asa ca mai intai le micsorez si apoi le postez.. Dar mi-a luat ceva timp...
In plus, am restante la alte capitole...
Doamne,ce bine arata rosenkrantzul,un deliciu insiropat!
Sanatate multa sarbatoritului caruia ii surad cele doua lumanari,aducatoare de voie buna si afectiunea celor dragi!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.