Reteta blat : 4 oua,indulcitor dupa gust,10 linguri cu lapte dulce,un pumn cu migdale pe care le macini,4linguri cu gluten de grau,1lingurita praf de copt,2 linguri cu amidon,1lingura cu tarata de grau,3 linguri cu ulei. CREMA de Zahar ars: 1l lapte dulce,4linguri cu zahar, 4 oua,1 esenta vanilie, 3 linguri cu zahar pt ars. Cum procedam : pregatim crema de zahar ars... batem cele 4 oua intr-un castron cu esenta si 4 linguri cu zahar,turnam peste laptele si amestecam pana se dizolva zaharul...apoi punem intr-o forma de tort cele 3 linguri de zahar..asezam la foc mic.. forma, pana zaharul capata culoare aurie. Atentie sa nu ardeti zaharul..devine amar !!! Cand zaharul este topit....inclinam forma ca zaharul sa se intinda pe forma...turnam laptele si punem la cuptor pentru 30-40min foc mic-mediu. Intre timp preparam blatul : Batem albusul spuma,cu indulcitor dupa gust, intr-un castron inalt,intr-un alt castron amestecam toate prafurile si migdalele macinate+tarata,amestecam ...intr-un alt castronel batem galbenusele cu esentele si laptele dulce si uleiul. Apoi galbenusele le amestecam cu prafurile...bine,bine...compozitia rezultata trebuie sa fie cremoasa spre taricica...daca este tare mai puteti adauga cateva linguri cu lapte dulce. Acum aceasta compozitie o amestecam cu spuma de albuse (amestecam cu o lingura ...incet,incet sa nu se lase spuma). Cand este gata crema de zahar ars...turnam peste, compozitia blatului...punem la cuptor pentru 25 minute la 200 C. Cand blatul este copt si se face usor auriu..scoatem forma din cuptor pregatim un platou ...asezam palatoul peste forma de copt si rasturnam pe platou totrul,rezultat....lasam sa se raceasca.Apoi deasupra peste crema de zahar ars..am ornat cu crema de mascarpone(am folosit 2 cutiute de 200g prima data am intins stratul peste crema de zahar ars....iar restul cremei de mascarpone am amestecat-o cu crema de cremsnit), in care am pus vanilie si putin indulcitor...dupa gust. Pe laterale si modelul ...l-am facut cu crema de cremsnit de la Dr.Oetker..preparata cu lapte si mascarpone. Am decorat cu trandafiri , inimioare si bobite de zahar. Gata tortul !
Foarte frumos,minunat decorat!Este un deliciu,sunt convinsa!Am preparat de nenumarate ori tort cu crema de zahar ars,dar niciodata nu am lucrat cu gluten si indulcitor!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.