Sunt dragalasi cand sunt mici,si te poti baza pe ei cand sunt mari. Cateua din ultima poza este mama lor, pana sa le dea nastere. Acum a slabit foarte mult. Nu ia fost usor cu 9 pui.
FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL)
SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B – 6530 Thuin (Belgique)
______________________________________________________________________________
FCI-Standard N° 357 / 19.05.2009 / GB
SOUTHEASTERN EUROPEAN SHEPHERD
(Ciobanesc Romanesc de Bucovina)
TRANSLATION : RKC & SKC, revised by Jennifer Mulholland.
ORIGIN : Southeastern Europe.
PATRONAGE : Romania and Serbia.
DATE OF PUBLICATION OF THE ORIGINAL VALID STANDARD : 26.03.2009.
UTILIZATION : Guardian for flocks and an excellent watchdog.
CLASSIFICATION FCI : Group 2 Pinscher & Schnauzer,
Molossoids breeds, Swiss
Mountain and Cattle dogs.
Section 2.2 Mountain type Molossoids.
Without working trial.
BRIEF HISTORICAL SUMMARY : It is a natural breed with its origin in the Carpathian
Mountains (Romania and Serbia) and the South of Danube (some regions of Bulgaria). Special attention for the development of the breed arose in the regions of northeastern Romania, the county
of Bucovina as well as in the South of the Danube (Serbia) : the well-known transhumance areas
of the shepherds since immemorial times. Selection and improvement have lead to the actual type.
The breed is successfully used both for defending the flocks and herds and as watchdogs for
households in the mentioned regions.
si
CIOBANESC ROMANESC DE BUCOVINA-standardul rasei-publicat de ACHR
CIOBÃNESC ROMÂNESC DE BUCOVINA
(Chien de berger roumain de Bucovine)
ORIGINE: România
UTILIZARE: Câine ciobãnesc pentru turmele de oi si pentru bovine. Excelent câine de pazã.
CLASIFICARE F.C.I.: Grupa II Pinscher-Schnauzer, Molossoizi, Câini de cireadã si de
munte elveþieni si alte rase
Secþiunea 2.2 Molossoizi, tip montan
Fãrã probã de lucru
SCURT ISTORIC: Ciobãnescul de Bucovina este o rasã naturalã care s-a format în arealul Carpaþilor, în Bucovina, mai exact în nord-estul României. Aceastã rasã a beneficiat de o atenþie specialã în ceea ce priveste selectia si ameliorarea, ceea ce a condus la existenþa tipului actual. In
aceastã regiune, exemplarele acestei rase sunt utilizate cu mare succes la paza turmelor si a proprietãtii. Acest câine mai este foarte cunoscut si sub denumirea de "DULÃU" sau "CÃPÃU" .
Primul standard a fost redactat în 1982 si reactualizat în 2001 de cãtre Asociatia Chinologicã Românã. Standardul actual, datând din 29.03.2002, a fost redactat si actualizat în conformitate cu modelul stabilit de Adunarea Generalã FCI de la Jerusalem în 1987.
COMENTARII:
- standardul oficial in intrega alume este cel de la FCI
- numele real si oficial al rasei inregistrate la FCI este Ciobanesc Sud-Est European si NU ciobanesc de Bucovina!
- originea rasei este in BULGARIA,SERBIA si NORDUL BUCOVINEI si NU ROMANIA
- asociatiile care au depus cererea de inregistrare a rasei sunt din SERBIA si ACHR din Romania si doar ele impreuna au dreptul de a modifica in timp acest standard si nu ACHR singura
- autorii acestui fals sunt Milivoi Urosevici si Petru Munteanu cu largul concurs al conducerilor ulterioare ale ACHR
- in conformitate cu regulile din FCI o noua rasa cu numele si caracteristicile rasei asemanatoare cu cele ale rasei Ciobanesc Sud-Est European nu se poate inregistra NICIODATA
- in dosarul de inregistrare al acestei rase NU au fost trimise documentatii chinologice de genul: dosare genealogice,dosare medicale, etc din partea celor doua asociatii din Serbia si Romania care sa ateste ca aceasta rasa declarata comuna ambelor tari ca si patronaj a fost inregistrata initial in fiecare tara, a urmat tipicul chinologic obligatoriu in fiecare tara (inregistrarea si publicarea unui standard intern in fiecare tara,inregistrarea in Cartile de Origine nationale,atestarea arbitrilor pentru aceasta rasa,etc)
CONCLUZIA FINALA:
CIOBANESCUL DE BUCOVINA ESTE O MARE MINCIUNA SI UN MARE FALS,O JIGNIRE CRASA LA ADRESA ROMANIEI!
Cristian Stefanescu & Comp.
A aparut un site foarte recent si un forum destinat exclusiv CIOBANESCULUI MIORITIC. Ca posesor de mioritic sunteti invitat sa contribuiti si dvs in limita timpului disponibil la sprijinirea si promovarea acestei rase nationale .
Acolo puteti sa va pubilcati si anunturi cu adultii de vanzare si cu puii de vanzare, astfel aveti mai multe sanse ca cineva sa cumpere.
Daca esti pasionat de rasa sau daca vrei pur si simplu sa impartasesti din experientele tale inregistreaza-te pe forum si hai sa discutam la modul serios. avem nevoie de oameni capabili si dispusi sa faca ceva de lunga durata. Acolo(pe site) puteti fi la curent cu ultimele noutati din lumea mioriticului si puteti aprofunda notiunile pe care le stiati despre mioritic-- si nu in ultimul rand puteti afla care sunt pasii de urmat pt ca mioriticul tau sa obtina un certificat de tipicitate (pedigree).
Forumul este forumul oficial al MIORITIC CLUB din ROMANIA si are un format modern si usor de utilizat. acesta este linkul forumului unde esti asteptat sa-ti faci cont si sa-ti prezinti cainele/cainii si sa-ti expui planurile in legatura cu aceasta rasa, sau de ce nu, sa contribui la promovarea mioriticului www.mioritici.info/forum INSCRIEREA PE FORUM ESTE GRATIS,NU IMPLICA NICI O OBLIGATIE BANEASCA.
si acesta este site-ul clubului www.mioritic-club.ro pt a va crea cont pe forum dati click pe "Inregistrare" (sus, sub imaginea cu mioriticul din titlul forumului) si urmati pasii afisati pe ecran.
In paralel cu siteul clubului functioneaza si siteul www.mioritici.info care isi propune sa fie cat mai aproape de pasionatii de mioritic; de exemplu fiecare dintre posesorii de mioritic poate contribui cu cate un articol in care sa spuna ce reprezinta mioriticul pt el si cum a aparut pasiunea aceasta. articolul va fi pus pe site si protejat de drepturile de autor si va aparea semnat de cel care l-a conceput. sunt exemple de articole in sectiunea MIORITIC --> Articole /// de pe www.mioritici.info/articole.html
Aceasta rasa nationala merita din partea noastra un mic efort.
DACA aveti PROBLEME CU CREAREA CONTULUI MA ANUNTATI SI va AJUT
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.