Plic 10 Seminte / 5 lei Plic ~200 Seminte / 25 lei Plic ~400 Seminte / 40 lei Sursa de provenienta : Peru Tel. : 0762 410 144
Este o specie erbacee perena cunoscuta in termeni populari sub denumirea de papalau sau lampion chinezesc. Physalis Edulis produce cel mai mare fruct din speciile de Physalis !!!!
Nu ridica pretentii deosebite in ce priveste conditiile de cultivare, preferand terenurile cu structura medie, pozitionate la soare sau la semi-umbra si umiditate moderata. Inmultirea este recomandata a se face cu rasad, in acest fel obtinand o maturizare uniforma a plantelor, respectiv, inflorirea simultana. Este cultivat, de regula, ca si planta decorativa, datorita fructelor sale, care au o membrana de protectie in forma de lampion, de culoare portocaliu-rosiatic.
Tija cu lampioane poate fi păstrată foarte mult timp ca element decorativ, deoarece învelişul fructelor îşi păstrează culoarea şi sub formă uscată. Adeseori sunt utilizate în aranjamente cu flori proaspete şi mai ales în combinaţii cu flori uscate. Aşadar Physalisul îţi poate decora atât grădina cât şi casa cu fructele sale deosebite. Dupa indepartarea invelisului asemanator cu hartia de pergament, iese la iveala fructul rotund, portocaliu, cu diametrul de circa 1,5-1,7 cm.
Fructul este dulce-acrisor, zemos si foarte aromat, cu un continut superior de vitamine, antioxidanti si zaharuri, ceea ce il face sa fie agreat de catre cunoscatori atat in calitate de desert sau componenta a salatei de fructe, cat si pentru calitatile sale terapeutice recunoscute inca din mileniul trecut. Dintre acestea putem enumera efectul ameliorator in tratamentul gutei si in terapiile pentru afectiunile reumatice, tratarea litiazei renale, tratarea unor afectiuni cutanate (comprese sau spalaturi) s.a.m.d. Este recomandat de catre initiati ca recoltarea fructelor sa se faca in prag de iarna, cand fructele sunt pe deplin maturate.
Schimbările de vreme care transformă România dintr-o țară cu un climat temperat într-una cu un climat subtropical fac ca, în perspectivă, fermierii români să înceapă să-și regândească afacerile, iar „sămânța“ noilor afaceri a fost deja plantată.
ATENȚIE !!!!!
Doar trei specii de Physalis (intre care si Physalis Edulis) produc fructe comestibile, restul fiind toxice. Cele comestibile se pot consuma ca atare sau în salate alături de alte fructe, dulceţuri, marmelade sau pentru ornarea prăjiturilor, restul speciilor fiind toxice.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: adnana
Mesaj:
adnana
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Acest album nu are incă nici un comentariu.