Pret plic profesional aprox. 50 seminte – 45 lei Sursa de proenienta : Italia
Mirtul este un arbust frumos totdeauna verde, originar din regiunea mediteraneană, unde creşte în zonele acoperite cu tufişuri. La noi, mirtul este cultivat sporadic pentru florile si frunzele lui frumos mirositoare.
Frunzele emană un miros aromatic și împrospător, care amintește de cel de mentă sau eucalipt.
In scop fitoterapeutic se folosesc frunzele sau chiar toate părţile acestei plante. Din frunzele proaspete se extrage uleiul de mirt care este fluid, cu gust iute şi miros aromat plăcut. De asemenea, frunzele se mai folosesc şi la prepararea de infuzii sau pulberi.
Sub formă de infuzie, tinctură, extracte, soluţii pe baza de alcool şi solutii uleioase, mirtul este indicat în bolile căilor respiratorii, ale căilor urinare şi renale, afecţiuni ale căilor respiratorii, rinoree, sinuzite, otite, prostatite, leucoree, hemoragii interne, hemoroizi, diabet, infecţiiale aparatului uro-genital, parazitoze intestinale şi afectiuni cardiovasculare.
În uz extern, sub formă de loţiuni şi comprese sau apă aromată, mirtul este recomandat pentru boli cutanate, ulceraţii, îngrijirea tenului şi a pielii.
Inainte de plantare se recomanda ca semintele sa fie tinute 24h in apa calda (21°C) si (foarte important) in INTUNERIC complet.
Hint : Lemnul de mirt poate fi utilizat ca lemn de foc pentru a pregăti carnea la grătar, acesta transmițând cărnii gustul său aromatic și picant.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
as dori si eu seminte de mirt, daca mai aveti.
multumesc