Pentru a-l salva din mainile lui Asclepius, Zeus l-a transformat pe Paeon intr-o floare de bujor. In antichitate, SEMINTELE de bujor erau folosite frecvent de femeile aflate in pragul nasterii.
Bujorul , numit in chinezeste "Sho-yo" ("planta medicinala"), reprezenta familia regala din China si era considerat o floare a prosperitatii si un simbol al frumusetii si bogatiei. Intr-o legenda chinezeasca se povesteste despre bujorul din templului lui Sorim din NakYang. Regina Mu, in toiul unei petreceri care avea loc in orasul Jang-Ahn, a vrut sa isi demonstreze autoritatea suprema si le-a poruncit tuturor florilor sa infloreasca in acelasi timp, pentru a o face fericita. Toate florile i s-au supus , cu exceptia bujorului. Infuriata , regina l-a trimis in provincie, in localitatea NakYang. Atunci cand a ajuns in locul exilului , bujorul a catadicsit sa infloreasca. Mania reginei Mu a sporit, ea poruncind sa i se dea foc bujorului, insa, chiar si dupa ce a ars, el a continuat sa infloreasca. Din aceasta legenda provine simbolul bujorului ca floare a loialitatii.
Bujorii cresc repede, astfel ca SEMINTELE puse toamna in gradina vor face flori in mai-iunie anul urmator, dar numai daca nu balteste apa, daca au soare si daca pamantul este bine afanat.
Bujorii infloresc in primul an dupa plantare, dar fac mai multe randuri de flori abia din al treilea an de viata.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.