1. Efectul Pratfall. Dacă nu ești perfect oamenii te vor iubi mai mult
Atunci când vrem să impresionăm pe cineva, tindem să arătăm cea mai bună parte a personalității noastre. Aiurea. Studiile arată că atunci când îți demonstrezi slăbiciunea, ceilalți te simpatizează mai mult.
Profesorul care stă în fața studenților și are emoții vizibile, este perceput a fi mult mai inteligent decât cel care vorbește cu multă încredere. Să fii rușinos și să faci greșeli la prima întâlnire, este o modalitate evidentă de a cuceri potențialul partener. Acest fenomen a fost studiat de psihologul Elliot Aronson.
2. Efectul Pygmalion. Așteptările mari duc la creșterea productivității E una din cele mai puternice legi ale psihologiei. Acest fenomen a fost testat de psihologul Robert Rosenthal, făcând o serie de cercetări în școli. Robert a descoperit că acei copii ce dețineau un IQ mult mai mare aveau rezultate medii, iar cei care aparent aveau un IQ mediu erau de fapt foarte inteligenți.
Motivul? Creșterea presiunii din cauza așteptărilor pe care profesorii le aveau față de copii cu un IQ ridicat, i-au impus să învețe mai bine.
„Așteptările voastre vă creează realitatea”, spune psihologul.
Dacă dorești să realizezi ceva în viață, trebuie să îți stabilești obiective ireale și să îți supraestimezi capacitatea de a le aplica. Oamenii de știință au demonstrat că acei lideri care cer de la subordonați rezultate ireale obțin un rezultat mult mai mare decât cei care au obiective obișnuite.
3. Paradoxul alegerii. Cu cât mai multe opțiuni avem, cu atât mai nemulțumiți suntem de decizie
S-ar părea: cu cât mai multe variante avem, cu atât mai bine. Psihologii Mark Lepper și Sheena Iyengar au demonstrat contrariul. Aceștia au făcut un experiment pe un grup de gurmanzi, care trebuia să aleagă o dată din 6 feluri de mâncare, iar a doua oară din 24. În primul caz, 30% din oameni au fost mulțumiți de alegerea lor. Iar în al doilea caz, doar 3%. În concluzie, trebuie să limitezi în mod artificial numărul de opțiuni.
4. Efectul martorului. Cu cât mai multe persoane se află în jurul celui care are nevoie de ajutor, cu atât este mai puțin probabil că cineva îl va ajuta
Efectul a fost dovedit de psihologul Bibb Latene și John Derli. Dacă un om de pe stradă are nevoie de ajutor, șansele ca acesta să fie ajutat sunt mai mare atunci când în preajmă trece doar o persoană, decât atunci când în jurul lui se află o mulțime de trecători. Oamenii se gândesc că îl vor ajuta alți oameni.
Dacă te afli într-o situație dificilă și ai nevoie de ajutor, adresează-te unei singure persoane. Nu țipa „Cineva să mă ajute!”, dar „Domnule/ doamnă,ajutați-mă!”.
5. Efectul spotlight. Oamenii care sunt mereu cufundați în gânduri nu sunt capabili să observe lucrurile evidente
Majoritatea oamenilor sunt ocupați reflectând asupra unor lucruri serioase. Oamenii de știință de la Universitatea Cornell au dovedit că atunci când sunt cufundați în gândurile lor, nu sunt capabili să observe nici măcar lucrurile evidente.
Majoritatea oamenilor nu țin cont de aspectul lor, atunci când sunt la birou sau universitate. Te afli în centrul atenției mai rar decât crezi, pentru că ceilalți sunt preocupați de problemele proprii.
6. Efectul de concentrare. Oamenii supraestimează importanța lucrurilor și a fenomenelor asupra cărora reflectează
Una din acele legi ale psihologiei, de care profită în mare parte specialiștii din marketing. Ei încearcă să te convingă că achiziționarea unui anumit produs te va face mai fericit. Dar puțin probabil că își vor ține promisiunea. Tratează viața și problemele mult mai ușor. Acceptă faptul că oamenii, pur și simplu nu pot prezice viitorul. Prin urmare, va fi mult mai bine să eviți planurile pe termen lung.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
_ ZAHAR -
raziculacrimi.ro/ion-si-maria/
raziculacrimi.ro/desteptul-rcl/canibalii-si-blonda-sexy/
raziculacrimi.ro/bancuri-rcl/obsesiile-femeilor-descifrate-de-un-psihiatru/
raziculacrimi.ro/bancuri-rcl/rapit-si-violat-cu-salbaticie-de-10-prostituate/
www.youtube.com/watch?v=51nTMjbMHR0
tocmai ca nu trebuie sa fii perfect - femeile urasc perfectiunea - vor sa te faca cum vor ele - companiile la fel
nudesleeves.wordpress.com/2019/01/13/silver-convention-madhouse/amp/