sparanghelul , sau ferigă de sparanghel, este o plantă frumoasă cu frunze mici, care are o impresie delicată până la romantică. Frunzele sale asemănătoare cu ace și tulpinile în deasupra vor adăuga eleganță în fiecare colț. O putem cultiva si in aer liber pe timpul verii, beneficiaza de o locatie semiumbrita, sau in soare moderat. Are nevoie de multă apă, dar cu siguranță nu ar trebui să stea în ea mult timp. În caz contrar, este o plantă cu adevărat nepretențioasă, care vă va rezista mulți ani și poate crește la o dimensiune respectabilă. Crește destul de repede, așa că nu uitați să fertilizați în mod regulat.
Tot ce trebuie să știți despre creșterea ferigă de sparanghel, ( Asparagus setaceus și Asparagus densiflorus ) Ferigile sparanghel au frunziș aerisit și delicat, care arată ca frunzele sparanghelului, dar se arcuiește grațios, ca o ferigă - de unde și numele lor. Nu sunt de fapt ferigi, ci membri ai familiei crinilor și provin din pădurile umede din Africa de Sud. Fac plante excelente de casă .
Există două tipuri principale de ferigă de sparanghel - Asparagus setaceus și Asparagus densiflorus. Asparagus setaceus (cunoscut și sub numele de ferigă de dantelă sau Asparagus plumosus ) are cel mai delicat frunziș – este foarte iubit de florari pentru aranjarea florilor. Asparagus densiflorus (feriga coada vulpii, feriga de smarald sau sparanghelul pennului) are frunziș care arată mai mult ca o perie sau o coadă de vulpe.
Ferigile de sparanghel arată minunat răsturnând de pe un raft sau un suport de plante sau într-un jardinier suspendat. De asemenea, arată bine grupate cu alte plante, în special cele cu forme contrastante ale frunzelor. Dacă o ferigă de sparanghel este deosebit de fericită, poate produce flori și fructe de pădure albe mici, dar este cultivată cu adevărat pentru frunzișul său.
Aveți grijă când manipulați ferigi sparanghel, deoarece spinii mici de-a lungul lungimii tulpinilor de pe plantele mature se pot zgâria. De fapt, cel mai bine este să evitați să atingeți prea mult planta, deoarece frunzele devin maro. Toate părțile plantei sunt ușor toxice pentru oameni și animale de companie. Cum să crești ferigi sparanghel Ferigile sparanghel sunt ușor de cultivat, cu condiția să fie ferite de lumina directă a soarelui, să aibă puțină umiditate și să fie bine udate pe vreme caldă. Ferigile sparanghel se descurcă cel mai bine în lumină puternică, dar indirectă, în afara soarelui direct. Au nevoie de o temperatură minimă de 13°C. Țineți departe de curenți și calorifere. Sparanghelul setaceus prosperă în special în umiditate, așa că o baie luminoasă este locul ideal pentru aceasta. De asemenea, crește foarte bine într-un terariu.Plantați ferigi sparanghel în compost pe bază de sol, într-un ghiveci de aceeași dimensiune ca și rădăcină. Asigurați-vă că există o gaură de drenaj în partea de jos. Primăvara și vara, mențineți compostul umed, dar nu umed - permițând orice exces să se scurgă. Reduceți udarea toamna și udați mai puțin iarna. Hrăniți o dată pe lună cu un furaj lichid primăvara și vara.
Asigurați puțină umiditate grupând plantele împreună sau aburind în mod regulat, mai ales vara sau dacă încălzirea centrală este pornită.
Repotați la fiecare doi ani, primăvara. Ferigile sparanghel cresc rapid, așa că dacă planta ta devine prea mare sau se deformează, tăiați-o înapoi cu foarfece ascuțite sau foarfece.
Cum să înmulțiți ferigi sparanghel Dacă feriga dvs. de sparanghel produce fructe de pădure, le puteți planta pentru a crea plante noi. Cu toate acestea, cel mai simplu mod de a înmulți o ferigă de sparanghel este să o împărțiți primăvara - un moment bun pentru a face acest lucru este atunci când o replantați. Pur și simplu împărțiți rădăcină în două sau mai multe secțiuni, fiecare cu o bucată de rădăcină și vasul în ghivece individuale.
Creșterea ferigilor sparanghel: rezolvarea problemelor Câteva frunze galbene la bază sunt normale – acestea sunt frunze vechi și pot fi tăiate. Îngălbenirea mai răspândită ar putea avea o serie de cauze, așa că poate fi necesară o muncă de detectiv. Îngălbenirea poate fi cauzată de temperaturi prea ridicate, prea multă lumină sau udare insuficientă sau excesivă.
Frunzele palide înseamnă că planta ta are nevoie de mai multă lumină puternică (dar nu o ferește de soare direct) sau că planta are nevoie de mai multă apă.
Dacă frunzele întregi au devenit maro/galbene și se simt crocante, planta nu a avut suficientă apă, aerul poate fi prea cald sau uscat sau planta poate primi prea mult soare. Udați mai regulat și aburiți zilnic pentru a o revigora.
Dacă planta este acoperită de pânze fine, este afectată de acarienul păianjen . Menținerea plantei aburite va ajuta la prevenirea acestui lucru.
Frunzele maro pot fi cauzate de perierea sau atingerea frunzelor - încercați să nu faceți acest lucru. Originile Genul, Asparagus , a fost descris pentru prima dată de Carl Linnaeus în 1767 , cu distribuțiile sale naturale în regiunile de coastă din Africa de Sud . Porecla sa, Feriga de sparanghel a lui Sprenger, a fost numită după Carl Ludwig Sprenger, un botanist german care a introdus genul pe piețele europene la sfârșitul secolului al XIX-lea. Soiuri de ferigi sparanghel pentru a crește Asparagus densiflorus „Myers” – pene de culoare verde smarald care au un obicei vertical și arată ca o coadă de vulpe. Înălțime x întindere: 1,2 mx 90 cm
Asparagus densiflorus „Sprengeri Group” – frunziș verde strălucitor, aerisit. Înălțime x S: 1 m x 1 m
Asparagus falcatus (feriga seceră) – frunze distinctive, mari, în formă de seceră. Înălțime x S: 1 m x 75 cm
Albumul selectat contine subalbume care pot fi accesate din lista de albume din partea stanga.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: MarinaGabriela
Mesaj:
MarinaGabriela
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.