Ușor de cultivat în medie, in sol uscat până la mediu, bine drenat, în plin soare până la umbră. Tolerează seceta. Scăderea înfloririi apare pe măsură ce crește cantitatea de umbră. Se adaptează la o gamă largă de soluri. Atunci când se folosește ca acoperământ de sol, 2-3 plante pe mp ar trebui să fie suficiente, iar plantele pot fi tăiate din greu (adică tăiate aproape de sol cu o mașină de tuns iarba) la sfârșitul iernii pentru a controla creșterea.
Caracteristici de remarcat Florile sale de diferite culori au un parfum dulce persistent si se spune ca ocrotește locul unde este plantata. Frunzele sale raman verzi si pe perioada iernii. Creste pana la 5m înălțime daca este lăsată. Florile apar din mai până la îngheț.
Este o planta fascinanta cu proprietati curative fascinante in traditia populara, Mana Maicii Domnului este considerata o planta cu efecte tamaduitoare nu doar pentru trup, dar si pentru suflet. Florile, semintele si frunzele sunt folosite pentru proprietatile curative. Florile se recolteaza cu precadere primavara sau la inceputul verii cand floarea este inca in stadiul de boboc. Tulpinile sunt recoltate toamna si iarna si sunt uscate pentru o utilizare ulterioara.
"Exista o legenda care spune ca Maica Domnului cu pruncul Iisus a cautat sa se ascunda cand soldatii lui Irod o cautau. Singura planta care i-a oferit adapost a fost Caprifoiul. Pentru a o rasplati, Maica Domnului a binecuvantat-o, oferindu-i puteri vindecatoare si transformand-o in floarea preferata a oamenilor. Toate preparatele din aceasta planta au efecte antimicrobiene, cicatrizante, antihipertensive, ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange, fiind ideala pentru tratarea diabetului. Se poate utiliza sub forma de ceai, limonada, sirop, etc".
Probleme Nu are probleme grave cu insecte sau boli. Aceasta poate fi destul de invazivă și poate acoperi rapid și sufoca lateral arbuști sau copaci mici, dacă ii este permis să urce pe ele.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.