Este o plantă comună, căţărătoare, bogată în frunze de culoare verde intens. Ramificaţiile ei nu este recomandat de a se lăsa mai mari de 1-1,5 m.
Denumire ştiinţifică: Scindapsus , Marble Denumit popular si corn de iedera, potos sau iedera diavolului are un aspect pletos, cu crestere rapida. Scindapus se va uda in functie de temperatura mediului ambiant, de dimensiunea ghiveciului si a tufei o data sau de doua ori pe saptamana, astfel incat pamantul de la nivelul radacinilor sa fie aproape uscat. Se recomanda ca la interval de cateva zile sa se pulverizeze fin planta cu apa pentru a mentine frunzele proaspete, in special cand temperatura ambientului este ridicata. Iedera diavolului este foarte toxică, deci ai grijă să nu îi înghiți din greșeală frunzele. Însă, dacă așezi un ghiveci de iedera diavolului în dormitorul tău, vei putea respira mai bine. Însă, în ciuda popularității sale, iedera diavolului are două mari beneficii pentru sănătate, care sunt relativ necunoscute.
Iedera diavolului (Epipremnum aureum) este o plantă cățărătoare destul de comună ce este foarte des folosită ca plantă de interior în zilele noastre și care are beneficii neștiute.
Iedera diavolului poate curăța aerul din camera unde este așezată și îți va relaxa ochii dacă aceștia sunt iritați. Această plantă este folosită în tratarea și prevenția hipertensiunii arteriale, cataractelor și a glaucomului.
În acest articol îți vom prezenta în detaliu principalele beneficii oferite de iedera diavolului dar și cum trebuie să îngrijim această plantă minunată pentru a-i maximiza efectele benefice. Citește în continuare și nu o să regreți! Iedera diavolului este o plantă cu frunze late și verzi, pe care apar niște dungi sau urme deschise atunci când aceasta este ținută afară. Pentru a crește, această plantă are nevoie de anumite condiții:
Trebuie ținută într-o încăpere, în care temperatura ar trebui să fie între 15 și 23 grade Celsius. Are nevoie de lumină, dar nu trebuie expusă direct la soare. Nu trebuie udată prea des sau ar putea putrezi. Dacă vrei să crești încă o iederă urmează indicațiile. Taie una din tulpinile plantei, pune-o într-un pahar de apă până când încep să-i crească rădăcinile, iar apoi planteaz-o în ghiveci. Un avertisment legat de iedera diavolului Iedera diavolului este toxică, deci nu ar trebui să fie mâncată niciodată. Însă, iedera diavolului ne poate oferi numeroase beneficii dacă o ținem într-una din încăperile casei. Totodată, frunzele sale au proprietăți medicinale.
Cum poate iedera diavolului să purifice aerul? Iedera diavolului poate purifica aerul dintr-o camera proaspăt vopsită sau mobilată unde este posibil să plutească vapori toxici de substanțe cum ar fi formaldehida (ce se găsește în mobila de lemn și, conform cercetărilor științifice, are un efect cancerigen).
Iedera diavolului mai poate și purifica aerul de benzen și monoxid de carbon. Acesta unul dintre motivele pentru care ar trebui să pui această plantă în dormitor, dacă vrei să ai suficient oxigen atunci când dormi. În plus, mai multe studii au demonstrat că iedera diavolului poate ajuta în eliminarea mirosurilor neplăcute.
Grație tuturor beneficiilor enumerate mai sus, te sfătuim să așezi un ghiveci de iedera diavolului în bucătăria, baia sau sufrageria ta. Cât de curând, aerul din toată casa ta o să fie purificat.
Iedera diavolului
iedera-diavolului
iedera-diavolului-plămâni
Iedera diavolului -3
Iedera diavolului -4
Iedera diavolului-2
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: marinagabriela
Mesaj:
marinagabriela
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.