700 poze   41242 vizite

TIPURI DE PLANTE CARE PURIFICA AERUL DIN CASA

Cu toate că, potrivit mai multor cercetări, unele desfășurate chiar de oamenii de știință de la NASA, majoritatea plantelor de apartament elimină până la 87% din toxinele din aer, filtrează poluanții și dioxidul de carbon, eliberează oxigen și reglează nivelul umidității aerului, îmbunătățindu-i calitatea, acestea sunt adjuvanți adesea neglijați în procesul de purificare a aerului din interior.
Specialiștii recomandă ca la fiecare 8 metri pătrați ai casei să existe câte o plantă, în condițiile în care înălțimea încăperii este de 2,5 metri (de la podea la tavan), acest lucru însemnând că ar fi nevoie de două sau trei plante ”purificatoare”, într-un living de dimensiuni obișnuite. Având în vedere frumusețea și aspectul extrem de interesant al multora dintre ele, va fi o încântare să vă umpleți casa de plante. Unde mai pui că unele dintre ele, cărora le dedicăm fără nicio reținere întregul articol, sunt și adevărate elemente de curățare și filtrare a aerului în mod natural și cu costuri reduse.
Nu ne înțelegeți greșit, toate plantele de interior (cu flori sau nu) sunt capabile să primenească aerul din interior într-o oarecare măsură, prin procesul lor normal de fotosinteză. Numai că unele s-au dovedit a fi mai benefice decât altele în eliminarea toxinelor nocive de uz casnic, eliminând chiar 90% din substanțele chimice din aer, în doar, țineți-vă bine … douăzeci și patru de ore! Așa că de ce să investiți în purificatoare de aer electrice scumpe, când puteți cumpăra aceste câteva tipuri de plante de apartament atât de folositoare?!
Cele trei toxine principale de uz casnic sunt: benzenul, formaldehida și tricloretilena. Aceste substanțe chimice cancerigene sunt utilizate în fabricarea substanțelor și a materialelor sintetice, eliberând gazele reziduale din materialele noi pentru o anumită perioadă de timp (uneori chiar și câțiva ani, în funcție de produsul în cauză). Benzenul poate fi, de asemenea, eliberat de gaze în timpul utilizării, ceea ce face anumite tipuri de plante extrem de utile în bucătării. Acest lucru înseamnă că tipurile de plante ”purificatoare” pot scădea chiar riscul de cancer, astm, alergii, tulburări autoimune și alte boli.
În cele ce urmează veți găsi atât denumirea comună și denumirea botanică a fiecărei plante, cât și beneficiul pentru voi și casa vostră, dar și câteva idei despre modul de îngrijire de care au nevoie. În funcție de aspectul fiecăreia și de sfaturile noastre, puteți decide care plantă se potrivește cel mai bine mediului vostru de trai.
Alegeți câte o plantă de 25-30 cm la fiecare 9 metri pătrați din casă pentru purificarea mai eficientă a aerului;
Consultați cât mai multe ghiduri de îngrijire a plantelor pentru a verifica cele mai exacte și actualizate informații;
Deoarece numele comune pot varia, asigurați-vă că citiți despre planta în cauză după denumirea botanică pentru ca aceasta să își îndeplinească misiunea pentru care ați achiziționat-o;
Luați în considerare locul în care veți plasa plantele și cantitatea de soare de care au nevoie, pentru a vă asigura că acestea vor prospera în acea zonă;
Notați necesarul de apă și scrieți-l pe un calendar, astfel încât să puteți păstra un echilibru între reprizele de udări;
Periodic ștergeți de praf frunzele fiecărei plante cu o cârpă umedă pentru a le asigura o absorbție adecvată a particulelor din aer și a toxinelor;
Păstrați solul plin cu compost bogat sau ceai de compost. Evitați îngrășămintele non-organice sau sintetice;
Ori de câte ori este posibil, strângeți apă de ploaie pentru plantele dvs. Toate tipurile de plante de apartament prosperă cel mai bine cu surse naturale de apă;

Aloe Vera

Denumirea științifică: Aloe Barbadensis
Avantaje: Nu numai că poate fi folosită pentru arsuri pe piele, dar este (re)cunoscută și pentru eliminarea formaldehidei din aer.
Note: Necesită sol bine drenat, cu o ușoară uscare între udări, soare din plin și protecție de temperaturi ridicate. Cu toate că în mare parte este celebră pentru proprietățile sale de vindecare, este considerată a fi iritantă pentru unii oameni.

Palmierul Areca

Denumirea botanică: Lutescens Chrysalidocarpus
Beneficii: Purificator general de aer, mai ales că se dezvoltă văzând cu ochii. Este cunoscută ca fiind unul dintre cele mai bune plante în purificarea aerului.
Note: Toleranță moderată la secetă, preferă soare parțial și sol bine drenat.

Palmierul de bambus sau Palmierul pieptene

Denumirea botanică: Chamaedorea Seifrizii
Beneficii: Potrivit NASA, înlătură formaldahida și acționează, de asemenea, ca un umidificator natural.
Note: Îi place lumina strălucitoare, indirectă și preferă să rămână umedă, dar nu-i place să stea în apă.

Feriga Boston

Denumirea botanică: Nephrolepis Exaltata Bostoniensis
Beneficii: Acționează ca un umidificator natural, îndepărtează formaldehida și este un purificator general de aer. Este declarată a fi printre cele mai bune plante de apartament care purifică aerul.
Note: Îi place lumina strălucitoare și solul umed, dar poate fi tolerantă și la secetă sau la lumina parțială.

Arbustul veșnic verde chinezesc

Denumirea botanică: Aglaonema
Beneficii: Eliberează un conținut ridicat de oxigen și purifică aerul din interior prin eliminarea substanțelor chimice, cum ar fi formaldehida, benzenul sau alte toxine.
Note: Îi face bine umbra completă și drenajul bun; plantele pestrițe au nevoie de mai multă lumină solară. Seva acestei plante este considerată otrăvitoare și iritantă.

”Cizma fericirii”

Denumirea botanică: Dracaena Massangeana sau Dracaena fragrans Massangeana
Avantaje: Cunoscută pentru îndepărtarea formaldehidei și cunoscută în general ca fiind una dintre cele mai eficiente plante de apartament care curăță aerul.
Note: Se descurcă de minune cu lumină scăzută și apă puțină.

Curmalul pitic/pigmeu

Denumirea botanică: Phoenix roebelenii
Beneficii: Elimină formaldehida și xilenul (o substanță chimică găsită în materiale plastice și solvenți) din aer.
Note: Iubește soarele, solul umed și apa călduță.

Gerbera

Denumirea științifică: Gerbera sp. sau Gerbera jamesonii
Beneficii: NASA spune că această plantă este fantastică pentru eliminarea benzenului, un cunoscut cauzator de cancer. Aceasta absoarbe dioxidul de carbon și eliberează oxigen peste noapte, lucru care îmbunătățește somnul!
Note: Îi place lumina strălucitoare.

Trunchiul fericirii

Denumirea botanică: Dracaena Deremensis
Beneficii: Este declarată a fi un bun purificator al aerului, eliminând majoritatea poluanților atmosferici.
Note: Preferă lumina solară indirectă și udarea fără îngrășăminte.

Palmierul Doamnei (peste 10 soiuri)

Denumirea botanică: Rhapis Excelsa
Beneficii: Aceste tipuri de plante sunt un bun purificator al aerului per ansamblu, eliminând majoritatea poluanților atmosferici.
Note: Preferă soarele parțial toată ziua și umbră în timpul iernii, cu udări mai frecvente în lunile mai calde, dar niciodată nu se lasă să stea în apă și nu se îneacă în apă.

Arborele Dragon

Denumirea botanică: Dracaena Marginata
Beneficii: Cunoscut pentru purificarea aerului de substanțe cancerigene, benzen, materiale sintetice, fum de țigară și alte substanțe chimice de uz casnic. De asemenea, renumit pentru îndepărtarea din aer a formaldahidei, xilenului (găsit în lacuri, vopsele și diluanți pentru vopsele) și tricloretilenei (găsită în solvenți).
Note: Are nevoie de puțină atenție, tolerează solul uscat și udările neregulate, nefiind înnebunit după lumina directă a soarelui. Este, totuși, sensibil la toxicitatea fluorului, astfel că este necesar să evitați sursele de apă fluorizate.

Orhideea Molie

Denumirea botanică: Phalaenopsis
Beneficii: Elimină compușii organici volatili și formaldehida.
Note: Se dezvoltă în condiții de umiditate ridicată, multă lumină (dar nu cea din mijlocul unei zile toride de vară) și udări aprofundate, spre deosebire de multe tipuri de plante de apartament, aceasta necesitând uscarea aproape completă a solului între reprizele de apă.

Crinul Păcii

Denumirea științifică: Spathiphyllum sp.
Beneficii: Cunoscut pentru îndepărtarea benzenului, elimină, de asemenea, sporii de mucegai din aer, acest lucru făcându-l grozav pentru băi, bucătării și spălătorii; purifică aerul de tricloretilenă, acetonă și formaldehidă.
Note: Este ușor de întreținut, preferă multă apă, pusă mai rar, și lumina puternică, indirectă.

Planta Șarpe

Denumirea botanică: Sansevieria trifasciata
Beneficii: Absoarbe toxinele, cum ar fi oxizii de azot și formaldehida.
Note: Tolerează un nivel scăzut de lumină și udările neregulate (are nevoie de doar câteva udări pe tot parcursul iernii).

Șeflera sau Pomul-umbrelă pitic

Denumirea botanică: Brassaia actinophylla
Avantaje: Elimină benzenul din aer.
Note: Poate fi toxică pentru animale de companie și copii. Preferă lumina indirectă și multă apă și umiditate.

Planta Păianjen

Denumirea botanică: Chlorophytum comosum
Beneficii: Conform NASA și ea se află printre primele 3 tipuri de plante de apartament foarte bune la eliminarea formaldehidei. De asemenea elimină monoxidul de carbon și alte toxine sau impurități.
Note: Îi plac lumina strălucitoare, indirectă și multă apă în timp ce este în creștere.
Mai multe moduri de a purifica aerul
– În cazul în care plantele descrise mai sus nu-și îndeplinesc misiunea, poate că cel mai bine ar fi să investiți totuși într-un purificator de aer. Sau, dacă în casă există mai mult de un fumător, puteți apela atât la plantele binefăcătoare cât și la un aparat electric.
– În urma unor cercetări mai ample și a rezolvării problemelor pe această temă, s-a constatat că fumătorii tind să-l ia pe ”nu” în brațe, contestând faptul că fumul ar putea pătrunde prin pereți. Cu toate acestea, zidurile sunt atât de receptive la fumul de țigară, încât, oricât de bine ați aerisi, este imposibil să nu se îmbibe. Mulți oameni suferă din cauza acestei probleme, uneori fumul intrând în dormitoarele copiilor – un aspect foarte trist. Oamenii merg atât de departe încât preferă să se mute pentru a scăpa de acest miros, dar, din păcate, și în noua locuință se va întâmpla la fel în câtva timp.
Trucul nu este acela de a vă da bătuți, ci de a crea un mic ”proiect” care să aspire fumul printr-un filtru de aer. Aerul se ”scurge” cam la fel ca apa urmând calea cu rezistență minimă. O mică ”improvizație” la filtrul de aer va împiedica fumul să rătăcească prin alte fisuri sau găuri din pereți. Este important să amplasați filtrul de aer pe peretele comun cu o altă cameră sau cât mai aproape posibil de acesta, astfel încât fumul să intre în filtru înainte ca acesta să aibă vreo șansă să plutească chiar sub nasul vostru.
– Uleiurile esențiale s-au dovedit că elimină mirosurile din aer, dar și că protejează împotriva amenințărilor de mediu. Cele mai populare esențe pentru calitatea aerului le includ de obicei pe cele de lămâie (lemon sau lime), tei, pin, lămâiță (citronella), Melaleuca (Arborele de ceai), coriandru, și altele. Uleiurile esențiale pot fi cu ușurință difuzate pentru a le confunda cu aerul. De asemenea, le puteți adăuga la produsele de curățat, în mașina de spălat, sau pentru a crea un spray cameră cu apă distilată.

CALATHEA

Ideal pentru eliminarea toxinelor din aer, cauzate de produsele de curățare și mobilierul modern care este fabricat din materiale sintetice
O plantă Calathea îi place o lumină indirectă strălucitoare. Fără lumina directă a soarelui pentru Calathea, altfel veți pierde marcajele. Plantele sănătoase și viguroase vor rezulta din temperaturi calde până la temperaturi ridicate, cu ventilație rezonabilă, dar fără curenți puternici. Ca un scop minim pentru 15 ° C - 21 ° C. Hrăniți la fiecare două săptămâni în timpul perioadei de vegetație, cu un îngrășământ proprietar de plantă pe jumătate de proprietate. Umiditatea este foarte importantă pentru o Calathea sănătoasă și atractivă, ceea ce îl face o opțiune excelentă pentru KZN!
Dracaena Deremensis
Dracaena Deremensis
Dracaena Deremensis
Dracaena Deremensis
Rhapis Excelsa
Rhapis Excelsa
Rhapis Excelsa
Rhapis Excelsa
Rhapis Excelsa
Rhapis Excelsa
Rhapis Excelsa
Rhapis Excelsa
Rhapis Excelsa
Rhapis Excelsa
Rhapis Excelsa
Rhapis Excelsa
Rhapis Excelsa
Rhapis Excelsa
Rhapis Excelsa
Rhapis Excelsa
Rhapis Excelsa
Rhapis Excelsa
Dracaena Marginata
Dracaena Marginata

Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.