700 poze   41024 vizite

MUSCATA SAU PELARGONIUM

Pelargonium grandiflorum sau muşcata nobilă, este una dintre cele mai îndrăgite flori, aducând un plus de culoare şi prospeţime locuinţei. Pelargonium grandiflorum creste în poziţie verticală, are frunze ascuţite iar florile sunt mari cu nuanţe de roz, alb sau purpuriu. Muşcata nobilă nu suportă lumina directă a soarelui, de aceea este recomandat să fie aşezată la loc umbros sau în casă.
Pelargonium grandiflorum este originară din Africa de Sud, are aspect de tufă care atinge înălțimi de 30-50 centimetri. Se folosește atât pentru decorarea interioarelor, cât și pentru spațiile deschise, grădini sau terase.
Poți avea mușcatele preferate la tine acasă, deoarece noi îți livrăm florile comandate la domiciliu în cel mai scurt timp!
Îngrijire muscata nobila, Pelargonium grandiflorum:
Solul: Muşcatele preferă un sol afânat bine drenat, uşor acid, bogat în materie organică.
Necesar apă: Pe timpul verii, udați moderat mușcatele, având grijă să eliminați surplusul de apă care se strânge în tăviță, evitând astfel putrezirea rădăcinilor.
Îngrăşământ: Nu uitați de administrarea unui fertilizator în timpul verii pentru a favoriza înflorirea.
Temperatura: Pentru o dezvoltare armonioasă a plantei este necesară o temperatură optimă de aproximativ 20 de grade Celsius, iar pe timpul iernii, de 10 grade Celsius.
Necesar lumină: Pentru dezvoltarea şi înflorirea muşcatelor, lumina are un rol foarte important, astfel că le puteti așeza în plin soare. În timpul iernii, puteti să păstrați plantele în locuri cu lumină multă și să administrați îngrășământ și apă regulat. În acest fel, veți avea flori și în această perioadă. Există și varianta păstrării mu;catelor în locuri întunecoase. În acest caz, primăvara, plantelor li se taie lăstarii, care se regenerează repede la loc.
Înmulțirea muşcatelor: Se poate face cel mai des prin butași, dar se poate face și prin semințe
Boli şi dăunători: Muşcatele nu sunt plante sensibile ele fiind atacate de către musculițele albe, în cazul în care se asociază căldura cu umiditatea, iar pe perioada verii muşcatele pot fi afectate de rugina-frunzelor şi putregaiuri. În cazul ruginii rupeţi şi ardeţi frunzele afectat.
Atenție: a nu se expune în plin soare!
Pelargonium și geranium sunt foarte asemănătoare în aspectul și caracteristicile botanice. Diferențele minore sunt vizibile numai pentru specialiști. La acea vreme, savantul olandez J. Burman a sugerat să clasifice aceste plante pentru familii diferite, dar prietenul său contemporan și aproape - naturalistul suedez Linnaeus a insistat asupra fuzionarea celor două culturi.
Planta Pelargonium (Pelargonium) aparține familiei Geranium. Patria - Africa de Sudka.
Geraniumul interior se numește pelargonium (Pelargonium). Acest nume vine de la episcopul grec «pelargos», sau macara, care este foarte aproape de vechiul nume rusesc „Macarale nas.“ Numit ca pelargonium deoarece coloana de flori după polenizare crește într-un lung "cioc", foarte asemănător cu ciocul unei macarale sau o barză.
Primele plantații de pelargonium au apărut în URSS în 1929. Până în 1940, producția de ulei de geranium satisface deja nevoile noastre. Cel mai adesea cultivat pelargonium în Abhazia, în estul Georgiei, în SSN armean și tadjik. Timp de zece ani, zona de cultivare a pelargoniumului a crescut de la șase hectare la trei mii de hectare.
Cultivarea Pelargonium nu a reușit la început, deoarece este o plantă perenă de subtropică uscată și nu rezistă temperaturii chiar și la 2 sub zero - pierde. În Abhazia, în timpul iernii, există înghețuri de până la -8 -11, iar în Tadjikistan chiar până la -20. Dar amelioratorii sovietici sarcină dificilă a permis un mod foarte original, de cotitură de la muscata planta perena, în primul an, care este, în fiecare an, în creștere în sere și sere răsaduri de la butași.
Inmultirea muscatelor
Inmultirea se face prin butasi proveniti din lastari erbacei sau semilemnosi, primavara ( februarie - aprilie) sau in perioada august - septembrie.
Butasii se taie in mod asemanator cu butasii de cercelusi. Se aleg portiuni de lastari, cu cateva frunze, lungi cam de 10-15 cm care se vor taia la 1 mm sub o frunza. Pentru inradacinare, butasii confectionati primavara se infig in ghivece cu nisip, iar cei de toamna in ghivece cu pamant usor ( pamant de frunze amestecat cu nisip). La inceput se umbresc usor si se uda cu grija prin pulverizarea apei deasupra lor.
In cazul in care se fac butasi din Muscate zonale este bine ca dupa taiere acestia sa se lase o zi sa se vestejeasca si apoi sa se planteze.
Dupa inradacinare , se planteaza in ghivece cu diametrul de 8 cm, intr-un amestec format din mranita, pamant de frunze, pamant de gradina si nisip.
Muscata infloreste frumos si abundent toata vara, daca este tinuta la lumina si in incaperi racoroase 12 -14 grade Celsius. Cele mai favorabile zone pentru cultura muscatelor sunt cele racoroase de deal si de munte.
Ingrijirea si ciupirea muscatelor
Daca vreti sa va bucurati de muscate inflorite toata vara , acestea trebuie asezate la lumina si udate si fertilizate periodic.
Ca si lucrari de ingrijire se va face udatul, iar cand se doreste ramificarea plantei se ciupesc de 2-3 ori lastarii, pe masura ce acestia se lungesc cu cate o partiune de 4 frunze.
Vara muscatele se uda de 2-3 ori pe saptamana, iar daca sunt expuse direct catre soare udatul se va face zilnic. Nu le puteti apa atunci cand soarele este puternic pentru ca se vor ofili. Udatul este indicat sa se faca dimineata sau seara dupa ce soarele apune.
Muscatele nu suporta o umiditate crescuta, de accea incercati sa le usati cu moderatie si nu lasati apa sa stea in farfurioare pentru ca radacinile vor putrezi. Apa ideala pentru udarea plantelor este apa de ploaie , insa in lipsa ei puteti folosi apa de la robinet lasata in sticle de pe o zi pe alta. Din cand in cand puteti usa muscatele cu totul pe flori si frunze dar tot cu apa decantata.
Muscata face parte din genul Pelargonium ce cuprinde 300 de specii si varietati de plante perene. Majoritatea speciilor sunt originare din Africa de Sud, dar si din Australia si Noua Zeelanda. Insa, sunt si soiuri care cresc in mod liber din Madagascar, Yemen, Africa de Est si Asia Mica.
Muscatele sunt de marimi diferite, de la 30 la 100 cm inaltime, cu flori si frunze de diferite forme, mai intens sau mai slab colorate. Muscatele pot avea parfum de– menta, pin, scortisoara, lamaie, ananas, portocala .
Pelargonium zonal este cea mai numeroasă specie de geranium. La grădinile zonate, o tulpină solidă, cu frunze luxuriante. Frunzele acestor plante sunt adesea marginite de o bandă roșiatică, emit un parfum. Numele soiului a trecut de pe petele de pe frunzele de geranium, petele de pe plăcile de frunze sunt haotic, neregulate și inegale. Plăcile de frunze sunt acoperite cu o grămadă, catifelată la atingere.Pelargonium zonal este reprezentat de un set de plante înalte și miniatură, diferite în formă de frunze, forma florilor și culoarea lor. Geranium zonal, toate speciile și soiurile sunt bine cultivate și sunt caracterizate prin înflorire abundentă. Una dintre cele mai populare în varietățile în creștere este Happy Thought. Planta are frunze colorate, verde-suculent, un spot galben strălucitor în centrul plăcii de frunze în formă neregulată. Petalele florii obișnuite sunt căprui. Geranium neobișnuit de albastru: o floare de cinci trandafiri de culoare albastru de sânge de culoare violet, petalele sunt permeate literalmente cu vene roșii și burgunde.
Piciorul negru pe Pelargonium
Geranium, ca toate plantele, cum ar fi umiditate, dar absența lungă de udare nu duce întotdeauna la boala plantei. Seceta pentru flori este mai acceptabil decât excesul de umiditate, astfel încât după o floare lungă fără apă, apa trebuie sa fie neobilnye cu macerare treptata la sol coma suprauscate. Utilizarea apei de calitate proastă, care este prea strâns sau rece de la robinet poate provoca o pete galbene sau roșu pe frunze schimba culoarea, care se încadrează în afara lor, precum și apariția la înnegrire. Furnizarea de geraniums de aer proaspăt este o regulă obligatorie pentru cultivarea sa. În cazul în care jardiniere pe pervazul ferestrei, apoi în mai calde are nevoie de aerisire modul de cameră, de asemenea, muscata poate fi luat pe balcon sau veranda, în cazul în care ferestrele deschise pentru o lungă perioadă de timp. Dacă flora trăiește într-un climat de seră, atunci poate fi și motivul pentru înnegrirea picioarelor, adică rădăcina și partea de sol a tulpinii. O schimbare bruscă a temperaturii sau apariția prelungită a geraniumului în frig se transformă în boli ale plantei.
Pelargonium este susceptibil de a ataca alte boli, printre care se numără: mucegaiul praf, mucegaiul gri, bacterioza vasculară, fusarioza, fillosticoza și altele. Motivele apariției lor, în general, sunt o scădere a forțelor imune ale plantei, ca urmare a îngrijirii de calitate slabă. Consecința slăbicirii este atașarea microflorei patogene, care este recunoscută de anumite caracteristici.
Inmultire:
Craciunita este usor de inmultit, din tulpina, operatie care se face primavara sau vara astfel: se rupe o parte de tulpina cu 2-3 segmente, se lasa sa se usuce cateva ore, dupa care se planteaza intr-un ghiveci. Intr-un ghiveci mai mare se pot planta mai multe astfel de tulpini. Plantele puse la inmultit astfel trebuie tratate ca plante mature si in circa 4 saptamani vor incepe sa creasca.
MUSCATA  CURGATOARE
MUSCATA CURGATOARE
MUSCATA
MUSCATA
MUSCATA
MUSCATA
MUSCATA
MUSCATA
muscata japoneza
muscata japoneza
Pelargonium 'Arctic Snow' Geranium
Pelargonium 'Arctic Snow' Geranium
Pelargonium
Pelargonium
PELARGONIUM
PELARGONIUM
Pelargonium
Pelargonium
MUSCATA GALBENA
MUSCATA GALBENA
MUSCATA YELLOW
MUSCATA YELLOW

Comentarii album • 3
violetaafricana 14 aprilie 2020  
Aveți și de vânzare?
Raportează
Iorgaelena 17 iunie 2019  
Waw,sunt atît de frumoase ,felicitări !!!
Raportează
dedteo 5 iunie 2019  
Superbe!!
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.