Late Phases (2014) Un batran orb, veteran din Vietnam, trebuie sa infrunte o amenintare cat se poate de infioratoare. Are colti si gheare, sfasie tot ce intalneste in cale si desigur, e mortal. Late Phases e un horror indie aproape impecabil (un mic minus pentru costumul intreg de varcolac, care nu este foarte credibil). Avem un personaj principal cat se poate de uman si de palpabil (scenaristul devenit actor Nick Damici), avem actiune, groaza cat cuprinde si un scenariu solid. Transformarea in licantrop, chiar daca nu este atat de memorabila ca cea din American Werewolf in London, si in general tot ce tine de efecte speciale arata incredibil de bine pentru un film indie.
Brotherhood of the Wolf (2001) In secolul 18 o provincie din Franta, Gévaudan, e terorizata de atacurile sangeroase ale unei bestii (si da, asta s-a intamplat cu adevarat). Cavalerul Grégoire de Fronsac si prietenul sau nativ american vin sa investigheze si vor descoperi mai mult decat o poveste o varcolaci. Brotherhood of the Wolf e o fresca superba a Frantei in prag de revolutie. Veti descoperi intrigi, putin romantism, eternul conflict mitologie versus scepticism stintific, bonus ceva supranatural cu colti si gheare.
Curse of the Werewolf (1961) Din orice lista de filme cu monstri nu ar trebui sa lipseasca un film Hammer. Curse of the Werewolf e un film gothic ca la carte, despre un blestem si un destin marcat de suferinta pentru personajul lui Oliver Reed, Leon. Mai avem si o dragoste imposibila si o poveste care curge incet, ceea ce livreaza multa melodrama, asa cum numai un film Hammer ar putea sa produca. Bonus, una din cele mai bune transformari in varcolac facute vreodata, asta desigur pana ca American Werewolf in London sa schimbe cu totul standardele.
Teen Wolf (1985) Adolescenta, aceasta minunata perioada a metamorfozelor! Te transformi in adultul puternic care urmeaza sa fii sau poate…in varcolac, de ce nu? Michael J. Fox este Scott, un adolescent de 17 ani absolut invizibil. Stiti cliseul, baiat nepopular, pasionat de baschet si in secret indragostit de o fata frumoasa. Dar lucrurile se schimba radical atunci cand afla ca este in posesia unei “mosteniri de familie”. Scott se transforma in varcolac si devine cel mai popular baiat din liceu. Teen Wolf nu e neaparat un film de groaza ci mai degraba o comedie fantastica delicioasa despre viata de adolescent.
Dog Soldiers (2002) Spre deosebire de alte filme despre licantropi, Dog Soldiers nu se concentreaza pe transformarea individuala sau pe blestemul “lupului” ci are in vizor un grup de soldati vanati de o familie de varcolaci furiosi in Scottish Highlands. Grupul care isi pierde unul cate unul componentii este o tema recurenta in filmele horror (de exemplu: Night of the Living Dead sau Dawn of The Dead) si plaseaza asupra spectatorului o intrebare apasatoare – cine este eroul supravietuitor? Varcolacii din Dog Soldiers sunt fara indoiala exceptionali, un fel de monstri bipezi enormi, cu membrele alungite si disproportionate.
Wolf (1994) Daca stam sa ne gandim bine, Jack Nicholson e facut pentru filmele de groaza. In definitiv are figura si mimica perfecta, iar privirea ii spune ca in orice clipa este pe cale sa sufere o transformare in ceva supranatural. In Wolf se transforma in varcolac, dupa ce e muscat de ceea ce crede ca este un animal salbatic. Colac peste pupaza se si indragoste de frumoasa Laura Alden (Michelle Pfeiffer), dar fluturii in stomac parca nu prea se pupa cu procesul de transformare in licantrop. Wolf nu este plin de viscere si sange, ca majoritatea filmelor din aceasta lista, ci mai degraba o satira desteapta si acida asupra conditiei umane.
The Howling (1981) Dupa o intalnire cu un criminal in serie, o vedeta de televiziune decide sa se retraga intr-o statiune izolata din munti. Doar ca e ceva in neregula cu rezidentii, in special in noptile cu luna plina. Curajos, intunecat, visceral dar intr-un fel presarat cu un umor pervers si sadic, The Howling este tributul lui Joe Dante adus clasicelor filme cu varcolaci, The Wolf Man and Frankenstein Meets the Wolf Man sau The Wolfman. E suficient de destept astfel incat sa fie nostalgic, vechi dar totusi nou, acid (la propriu – exista o scena in care fata unui varcolac este stropita cu acid coroziv) si totusi “cu suflet”, The Howling ramane si astazi unul din acele filme “perfecte” cu varcolaci.
Ginger Snaps (2000) Ginger Snaps (despre care am mai vorbit 15 filme horror din interiorul corpului tau) este o poveste despre liceu, acceptare, maturizare si …transformare. Ginger si Brigitte sunt doua adolescente fascinate de partea mai macabra a vietii, sau mai sleau vorbind, de moarte. Ginger iese din bula si se maturizeaza fortat, descoperindu-si latura senzuala si animalica in acelasi timp, atunci cand e muscata de un varcolac. O comedie neagra viscerala, care aminteste de gore-ul lui Cronenberg, Ginger Snaps e de neratat pentru iubitorii de licantropi sau pentru cei care trec printr-o criza de identitate. Ganditi-va la partea plina a paharului, oricat de serioase ar fi problemele voastre macar nu ati fost muscati de un varcolac!
The Wolfman (1941) The Wolfman este filmul care a consacrat varcolacul original, Larry Talbot (Lon Chaney Jr.), si l-a adaugat in galeria selecta a monstrilor de pe ecran. Toate ingredintele horror clasice cum ar fi atmosfera apasatoare, decorurile spooky, ceata, cimitirul, padurile intunecate si pelicula filmata evidentiind contrastele profunde, fac din The Wolfman o bijuterie de film. Povestea o stiti deja, Talbot e muscat de un varcolac iar blestemul se transmite prin sange.
American Werewolf in London (1981) Putini regizori au dovedit un asemnea tact si talent atunci cand vine vorba de combinarea umorului negru si a unui horror cat se poate de visceral. In anii ’80, John Landis ne-a oferit cea mai socanta, amuzanta si infioratoare poveste cu varcolaci spusa vreodata pe pelicula de film. Se mentine fruntas chiar si azi, la aproape 40 de ani de la lansare. Doi prieteni traverseaza mlastinile englezesti in mijloc de noapte si sunt atacati de un varcolac. Unul moare sfasiat iar celalalt, David, preia blestemul lupului. Scena celebra de transformare a lui David in varcolac, cu “Blue Moon” pe coloana sonora, i-a adus makeup artistului Rick Baker un premiu Oscar.
Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: Horrorx5
Mesaj:
Horrorx5
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.