Rețeta Prune marinate cu usturoi O delicioasa garnitura din fructele toamnei, preparata pentru fripturi delicioase!
Portii 4 Timp pregatire 30 minute Complexitate redusa
+6 Ingrediente (2 borcane de 800 ml); prune lunguiete, care se crapa usor si samburele se desprinde usor cativa catei de usturoi 500 ml apa 200 g zahar 50 ml otet de 9% 2-3 cuisoare 2-3 boabe de ienibahar Mod de preparare Se spala bine prunele, apoi se cresteaza intr-o parte, fara a se desprinde in doua, astfel incat sa strecuram in interior un catel mic de usturoi. Procedam asa cu toate prunele pana ce umplem borcanele.
Se pune apa la fiert cu toate ingredientele, apoi fierbinte turnam acest amestec peste prune. Lasam sa se raceasca, apoi scurgem amestecul de condimente si otet si dam iarasi in clocot si iarasi turnam peste prunele umplute cu usturoi din borcane. Lasam sa se raceasca si din nou scurgem amestecul, il dam in clocot si turnam fierbinte, dar acum infiletam capacele bine. Acoperim cu un prosop gros si lasam sa raceasca in voie, apoi depozitam la rece. Este o garnitura perfecta pentru o friptura de pasare, preparata la gratar sau cuptor! Delicioase!
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj
Către: Deliciilaborcan
Mesaj:
Deliciilaborcan
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.