Ce inseamna un mar si un par natural local?Sunt acei pomi fructiferi care apar in salbaticie spontan.Acei pomi se numesc soiuri locale.Adica sau nascut natural in acea zona.De ex cluj.Marul si parul local apar printro polenizare libera dintre mai multe soiuri.Fructele de mar si par pot fi transportate de animale sau de oameni in diferite locuri din natura.Fructul daca va putrezii in pamant...din samburi va iesi un pom dupa cum a fost polenizarea dintre pomi.Asa se naste un soi de mar sau par
local.Am gasit in natura soiuri de mar si par in zona mea...foarte rezistente la boli.Gustul lor fiind de exceptie.Soiurile gasite spontan in natura pot fi foarte valoroase pt ca polenizarea lor este libera si nu una controlata.Soiurile sunt rezistente fata de alte soiuri din comert pt ca mostenesc o rezistenta naturala
deosebita.Am gasit soiuri de mar locale naturale,de vara,toamna si iarna.Soiuri de mar care merita inmultite si ingrijite.Plus de asta eu le pun si
nume.Am gasit soiuri de par locale foarte valoroase.Ele merita inmultite.Si tu poti gasii in zona ta meri si peri naturali in natura.Cautarea lor este placuta si relaxanta.Poti gasii in natura un mar sau par foarte valoros.Nu stii niciodata ce poti gasii.Daca gasesti un mar sau un par in natura si iti plac fructele lui...poti sa il inmultesti prin altoire.Plus de asta...aceste soiuri nu au nevoie de tratamente.Pomii naturali locali ii gasesti pe langa vai,cai ferate,pe langa paduri,sau pur si simplu poti da de ei ori unde.Acolo unde cade fructul in pamant...acolo si creste pomul.La vanatoarea de pomi naturali se merge vara si pana toamna
tarziu.Se urmaresc acei pomi cu fructe.Apoi se inspecteaza periodic.La coacerea fructelor se gusta si se face o analiza.Daca sunt bune si placute la gust...atunci le inmultim prin altoire.Mare grija.Fructele trebuie gustate in momentul cand sunt bine coapte.Nu pe sfert sau pe jumatate.Doar cand sunt bine coapte ne putem face cu adevarat o impresie corecta despre acel soi gasit.Spor la vanatoare!Ati gasiti in natura pomi fructiferi deosebiti?
-PAR DE VARA 1:Soi iesit din sambure in flora spontana.Descoperit in data de 27 August 2021 dupa o vanatoare de meri si peri.Pulpa nu se prabuseste la coacere.Coaja subtire.Pulpa suculenta cu gust si aroma buna.Tolerant la boli si daunatori.Para luata in mana pare o para tare.Dar odata ce o mananci iti vei schimba
parerea.Se pastreaza bine.Acest soi de par local 1merita inmultit.O para foarte buna.