Ceaiul pe care il consumam....pt a fi santos pt organism trebuie sa il preparam corect din toate puntele de vedere.Ceaiul care nu este preparat corect este daunator pt organism.Hai sa vedem cum se prepara un ceai corect si sanatos:In primul rand punem apa la fiert intrun vas.Cand vedem ca apa clocoteste..luam vasul de pe foc.Acum vom introduce in vas pliculetele de ceai sau plantele medicinale care le avem.Vom astupa vasul in care sunt plantele cu un capac pt infuzie.Lasam asa vasul acoperit..cateva minute.In acest timp plantele vor elibera in apa continutul lor binefacator pt noi.Dupa cateva minute in care plantele au stat in apa calda...putem acum sa strecuram ceaiul si sa il consumam fara grija.Nota:Nici odata sa nu bagam plantele in vas sa fiarba impreuna cu apa.Daca fierbem impreuna apa cu plantele...va rezulta o bautura nesanatoasa si toxica pt organism.Sa nu uitam.Intai fierbem apa si apoi punem plantele in ea.Ceaiul se poate bea asa cum este si fara
indulcitor.Pt indulcirea ceaiului se foloseste zaharul sau mierea.Atentie mare.Daca folositi miere la indulcirea ceaiului...ceauil sa nu fie fiebinte ci caldut.Maxim 40 de grade C.Daca apa din ceai este fierbinte si introducem miere in ia...ceaiul devine toxic pt organism din cauza ca temperatura mare a apei distruge mierea si proprietalile ei.In caz contrar mierea devine toxica.Nota:Mierea o folosim pt a indulci ceaiul...dupa ce apa este mai putin fierbinte.Este bine ca apa din ceai sa se raceasca(adica sa fie calduta nu fierbinte).Aveti grija daca folositi mierea la ceai si respectati sfaturile care vi leam dat.Va doresc sanatate!