Toamna se culeg.Atunci cand sunt coapte si contin toate elementele nutritionale.Culegeti macesele toamna.Sa nu fie stricate.Culegeti catina toamna.Procedati asa:Taiati cu foarfeca crengute lungi de 20 de cm cu catina pe ele.Apoi le introduceti intrun sac de rafie sau intro laduta de carton.Ce aveti de facut acum.E obligatoriu.Bagati sacul sau lada pt 2 zile in congelator.(in lada frigorifica)catina va ingheta bocna.Apoi trebuie sa lucrati f rapid!Atentie:Pregati afara din casa un cearceaf sau o panza.Luati apoi sacul sau lada din congelator si mergeti afara si o puneti pe panza.Sacul sa fie legat la gura la fel si
lada.Cu o bata loviti cat de cat puternic sacul.Boabele fiind inghetate la soc vor cadea de pe crengute.Grabitiva sa loviti sacul cat catina e inghetata.Dak se dezgheata nu mai cad!Dupa ce ati batut bine sacul cu catina turnatil pe panza.Culegeti acum crengutele goale.Vedeti ca au tepi.Lasati acum catina pe panza pana se dezgheata de tot.Dupa aia luati o galeata si introduceti cam doua palni de catina in ea cu tot cu frunze.Dupa care turnati apa peste ea..aproape pana sus.Invartiti usor cu un bat in galeata.Asteptati un minut apoi ca frunzele sa se ridice la suprafata.Luati apoi stratul de frunze format deasupra apei.Boabele raman jos.Faceti aceasta operatiune pana ce vedeti ca nu mai sunt atatea frunze in apa.Apoi turnati catina pe o sita cu ochi mici pt zvantare.Dupa care faceti ce doriti cu ea.Mai culegeti micile bucatele de lemn de prin ea.Catina se culege toamna si sa pastreaza in congelator.Bafta va doresc!