31 poze   13727 vizite

Coccistop comprimate - 7 lei

COMPOZIŢIE
1 comprimat conţine:
Sulfaquinoxalină (sub formă sodică) ...............2 mg
Vitamina K3 ................................................ 4 mg
Vitamina C.................................................. 10 mg
Excipienţi: amidon, lactoză monohidrat, hidroxipropilceluloză, acid stearic, dioxid de siliciu coloidal, talc, metabisulfit de sodiu.

ACŢIUNE FARMACOTERAPEUTICĂ
Sulfaquinoxalina este o sulfamidă cu marcante proprietăţi anticoccidiene şi antibacteriene (în special pentru germenii Gram - negativi). Vitamina K se asociază în toate tratamentele cu sulfaquinoxalina pentru a preveni fenomenele secundare induse de aceasta. Adaosul vitaminei C în compoziţia medicamentului asigură potenţarea efectului antihemoragic şi creşte rezistenţa organismului faţă de agenţii microbieni şi parazitari.

SPECII ŢINTĂ
Păsări.

INDICAŢII
Se recomandă în:
- Tratamentul coccidiozei la puii de găină şi curcă
- Tratamentul holerei şi salmonelozelor aviare

POSOLOGIE, CALE ŞI MOD DE ADMINISTRARE
Tratamentul anticoccidian şi antiinfecţios constă în administrarea individuală, per os a câte unui comprimat pentru 0,5 kg greutate corporală/zi, în 2 reprize de câte 2 zile consecutiv, despărţite printr-o pauză de 3 zile. La nevoie tratamentul poate fi repetat după aceeaşi schemă.

CONTRAINDICAŢII, PRECAUŢII ŞI REACŢII ADVERSE
Nu se administrează păsărilor care produc ouă destinate consumului uman. La tineretul de reproducţie produsul se foloseşte numai până la vârsta de 8 -10 săptămâni. Se recomandă ca tratamentul să fie suplimentat cu vitamina AD3E. Persoanele alergice la sulfamide vor evita contactul cu produsul. În general, produsul este bine tolerat şi nu determină reacţii adverse, în condiţiile în care se respectă dozajul. Efecte adverse pot apărea în cazul administrării îndelungate sau a supradozării (sindrom hemoragic manifestat prin anorexie, epistaxis, hemoptizie, abatere, paloare a mucoaselor).
Sulfamidele potenţează acţiunea sulfanilureelor hipoglicemiante (clorpropamida, glibenclamidul, tolbutamida) prin deplasarea de pe proteine.
Utilizarea concomitentă a sulfamidelor şi a izoniazidei poate cauza anemie hemolitică. Acţiunea penicilinelor, care sunt active numai faţă de bacteriile care se multiplică, poate fi antagonizată de sulfamide. Oxifenbutazona şi fenilbutazona măresc acţiunea sulfamidelor bacteriostatice prin deplasarea de pe proteine. Probenecidul măreşte nivelul plasmatic al sulfamidelor, datorită influenţei sale asupra vitezei de excreţie. Metenamina nu se asociază cu sulfamide, deoarece se scindează în formaldehidă şi poate da naştere la derivaţi de sulfamide insolubili în circuitul sanguin.
Supradozarea produsului poate cauza efecte toxice, cum ar fi: anemie, întârzierea perioadei de clocire, hemoragii la nivelul musculaturii pectorale şi a picioarelor.
Sulfaquinoxalina este incompatibilă cu salinomicina şi narazinul.

TIMP DE AŞTEPTARE
Carne: 10 zile.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.