1022 poze   56349 vizite

Produse secundare

Chifle chinezesti: Reteta originala este aici: www.youtube.com/watch?v=6TDmo6ipoO0
Folosesc o reteta de adaptata: 4 linguri tarate grau, 2 linguri faina, 1 varf lingurita bicarbonat (pentru afanare), un strop ulei, 1 lingura otet+ 3 linguri apa. Nu framant aluatul pt. ca adaug otet.

In prima zi am inglobat maiaua in aluatul de chifle, renuntand la bicarbonat, otet si apa din reteta de mai sus. Am adaugat si 1/2 lingurita de zahar peste maia, dar nu a avut vreun efect.
In ziua a doua, voi incerca aluatul doar cu faina, fara tarate, poate chiflele vor iesi pufoase si fara bicarbonat..
ziua 4, cultura 3 24.11.21; Aluat (maia (193g), faina (150g), tarate (20g), 2g sare).
ziua 4, cultura 3 24.11.21
24.11.21
24.11.21
24.11.21; Framantari succesive.
24.11.21
24.11.21
24.11.21
24.11.21; Aluat potrivit pt. covrigi, dar pt. chifle poate renunt la tarate.
24.11.21
ziua 4, cultura 4 27.11.21; Acelasi aluat, dar fara tarate. Painea f. tare si gust usor acru.
ziua 4, cultura 4 27.11.21
ziua 4, cultura 5 28.11.21 (seara); Aluat: (maia (140g), faina (70g), tarate (2g), 1g sare).
ziua 4, cultura 5 28.11.21 (seara)
28.11.21; Dupa framantare s-a inmuiat de tot. Am lasat peste noapte pe masa.
28.11.21
29.11.21 (dimineata); Era prea fluida si am adaugat f. putin ulei si 50- 70g faina ca sa pot framanta.
29.11.21 (dimineata)
29.11.21; La odihnit inca 2- 3 ore, in forma pentru copt.
29.11.21
29.11.21; A crescut vizibil..
29.11.21
29.11.21; Textura total diferita de ce am obtinut pana acum. Gust usor acrisor.
29.11.21

Comentarii album • 2
AndreeaC 30 noiembrie 2021  
Sa le savurati cu placere, parca simt mirosul de proaspat copt...
Raportează
APlant 30 noiembrie 2021  
Multumesc frumos.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.