1022 poze   56305 vizite

Produse secundare

Chifle chinezesti: Reteta originala este aici: www.youtube.com/watch?v=6TDmo6ipoO0
Folosesc o reteta de adaptata: 4 linguri tarate grau, 2 linguri faina, 1 varf lingurita bicarbonat (pentru afanare), un strop ulei, 1 lingura otet+ 3 linguri apa. Nu framant aluatul pt. ca adaug otet.

In prima zi am inglobat maiaua in aluatul de chifle, renuntand la bicarbonat, otet si apa din reteta de mai sus. Am adaugat si 1/2 lingurita de zahar peste maia, dar nu a avut vreun efect.
In ziua a doua, voi incerca aluatul doar cu faina, fara tarate, poate chiflele vor iesi pufoase si fara bicarbonat..
ziua 2 19.11.21; Maiaua a crescut suficient, am scos 1/2 din cantitatea de maia si am inglobat-o in aluatul de chifle, renuntand la bicarbonat, otet si apa din reteta adaptata.
ziua 2 19.11.21
19.11.21; Maiaua scoasa de la fermentat (2 linguri) am amestecat-o cu: 4 linguri tarate, 1/2 
 lingurita zahar, un strop de ulei si 2- 3 linguri faina.
19.11.21
19.11.21; Am framantat, dar aluatul nu se leaga, poate are prea putin gluten. L-am lasat la odihnit 15- 30 min.
19.11.21
19.11.21; Glutenul s-a hidratat, aluatul a capatat consistenta necesara si am putut modela.
19.11.21
19.11.21; Am pus chiflele la abur 45 min.
19.11.21
19.11.21; Nu ma asteptam sa creasca, au textura tare (ca si turta de malai coapta in spuza) si au miros/ gust placut.
19.11.21
ziua 3 20.11.21; A crescut mai mult, deci pot sa iau mai multa maia
ziua 3 20.11.21
20.11.21; Am facut aluatul cu maia (86g), apa (177g), faina (237g) si un varf lingurita cu sare. L-am lasat la odihnit deocamdata.
20.11.21
20.11.21; Prea fluida pentru chifle si emana miros de nămol.
20.11.21
20.11.21; Am turnat in forme unse cu ulei si le-am pus la cuptor 30 min.
20.11.21
20.11.21; Au gust de paine prajita. Dupa coacere a disparut mirosul de nămol.
20.11.21
ziua 3b 23.11.21; Aluat (maia (89g), apa (69g), faina (146g), tarate (10g), 2g sare, 1/2 lingurita cu zahar) framantat de cu seara si fara miros de noroi. Am folosit hartie de copt. Gust usor acru dupa coacere.
ziua 3b 23.11.21

Comentarii album • 2
AndreeaC 30 noiembrie 2021  
Sa le savurati cu placere, parca simt mirosul de proaspat copt...
Raportează
APlant 30 noiembrie 2021  
Multumesc frumos.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.